Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Pågående renoveringar av museibyggnaden

Våren 2019 startade museets fastighetsägare Higab ett omfattande arbete med att rusta upp musebyggnadens snart 100 år gamla exteriör. Arbetet kommer pågå i olika etapper under hela 2020. Läs mer om arbetet och hur du påverkas som besökare.

Göteborgs naturhistoriska museum började byggas i Slottsskogen 1916 och invigdes i samband med Världsutställningen 1923. Nu har en varsam renovering av exteriören på den nationalromantiska tegelbyggnaden påbörjats. I etapp 1 (2019) ingår södra halvan av gamla byggnaden, i etapp 2 (2020) norra halvan av gamla byggnaden.

Läs fastighetsägaren Higabs pressmeddelande >>

Higab kommer från och med vecka 20 att påbörja en renovering av fuktskador i fiskgången. I och med detta kommer vissa montrar tömmas och inte vara tillgängliga för besökare förrän arbetet är klart. De montrar som berörs är främst de i reptilrummet samt delar av fiskgången.

Samtidigt pågår ett arbete i museets regi med att förnya delar av de permanenta utställningarna. Läs mer om det arbetet här >>

Så rörs du som museibesökare

Museet är öppet som vanligt. Länk till museets öppettider >>

Det enda som kan komma att påverka dig som besökare är en något förhöjd ljudnivå under vissa perioder.
 
Om du har frågor kontakta gärna museets reception eller maila infolådan gnm@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-04-30 16:18