Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Öppnat igen - med anpassningar

Vy över valsalen

Göteborgs naturhistoriska museum har öppet för publik. Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. För att du ska känna dig trygg under ditt besök har vi gjort anpassningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter för museer och konsthallar och följer restriktionerna noga för att stoppa smittspridningen av covid-19.

Vad kan du som besökare göra?

Stanna hemma om du är sjuk
Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

Håll avstånd
Visa hänsyn till dina medbesökare genom att hålla avstånd till dem och följa anvisningarna som finns på museet.

Tvätta händerna ofta
Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handdesinfektion på flera platser på museet.

Vad gör vi på museet?

Färre besökare
Antalet besökare anpassas i museets olika utställningar. Detta för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd inne på museet och i museibutiken. Vi ber om förståelse för eventuella väntetider.

Visningar och program i museet
Visningar och andra fysiska aktiviteter hålls med begränsade platser och följer rekommendationerna för allmänna sammankomster och arrangemang.

Separat in- och utgång
Vi kommer fortsatt ha en separat in- och utgång för att undvika fysiska krockar. Skyltning finns vid entrén.

Skyltning och utrop
Skyltning i utställningarna och kontinuerliga utrop påminner dig som besökare om ditt egenansvar att visa hänsyn och hålla ett omtänksamt avstånd till andra. Avståndsmarkeringar samt plexiglas finns vid receptions- och butiksdisk.

Ökad städfrekvens
Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent. Handdesinfektion finns utplacerad på samtliga toaletter och på utvalda platser i våra utställningar.

Vi följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För mer information se Folkhälsomyndighetens information om covid-19 och myndigheternas samlade information på www.krisinformation.se

Senast uppdaterad: 2021-08-30 15:13