Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Öppnar igen - med anpassningar

Vy över valsalen

Göteborgs naturhistoriska museum öppnar igen för publik den 8 juni. Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. För att du ska känna dig trygg under ditt besök har vi gjort anpassningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter för museer och konsthallar, men med striktare begränsningar utifrån regionala rekommendationer, för att stoppa smittspridningen av covid-19.

Vad kan du som besökare göra?

Boka biljett innan du kommer till museet
Vi tar endast emot förbokade besök. Du kan boka din biljett här> 

Det är fri entré som vanligt.

Stanna hemma om du är sjuk
Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

Håll avstånd
Visa hänsyn till dina medbesökare genom att hålla avstånd till dem och följa anvisningarna som finns på museet.

Tvätta händerna ofta
Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handdesinfektion på flera platser på museet.

Vad gör vi på museet?

Färre besökare
Vi begränsar antalet besökare på museet för att undvika trängsel och ser till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd. Vi tar endast emot förbokade besök.

Vi har även infört begränsningar per rum/utställning:
Butiken 6 personer
Matsäcksrummet 4 personer
Sinneshörnan 10 personer
Geologirummet 2 personer
Dioramorna 1 person

Inga visningar eller program i museet
Visningar och andra fysiska aktiviteter är tills vidare inställda.

Skyltning och utrop
Skyltning i utställningarna och kontinuerliga utrop påminner dig som besökare om ditt egenansvar att visa hänsyn och hålla ett omtänksamt avstånd till andra. Avståndsmarkeringar samt plexiglas finns vid receptions- och butiksdisk.

Ökad städfrekvens
Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent.

Handdesinfektion finns utplacerad på samtliga toaletter och på utvalda platser i våra utställningar.


Vi följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För mer information se Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.

Senast uppdaterad: 2021-06-24 12:33