Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ceviche på tre tångräkor serverade i musselskal med hackad kirskål

Fakta om råvarorna:

Tångräkor samlas lättast med håv vid strandkanten sommartid. När vattnet blir kallare drar de sig djupare ned och är svårare att finna. Om du någon fiskat krabbor på västkusten under sommaren har du säkert stött på de små tångräkorna som nyfiket närmar sig vad du än agnar med. De fångas lättast med håv under sommarmånaderna. När vattnet blir kallare simmar de till djupare vatten och blir då svårare att fånga.  

Kirskål kan plockas hela våren och sommaren. Finns i trädgårdar.

Recept:

Låt räkorna ligga och dra sig i limejuice i ungefär fem minuter. Skala dem eventuellt innan servering. Servera med valfritt tillbehör, till exempel lite kirskål.

 

Senast uppdaterad: 2022-07-14 21:36