Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

1. Malmska Valen / Göteborgs stadsmuseum / innergården

Det storslagna projektet. Här börjar en färd ovan jord, där den som simmat lätt på oändliga avstånd, dras tungt på människans vägar. Den Malmska Valen ska flyttas, året är 1918.

Ta dig till Göteborgs stadsmuseum och innergården, leta upp startplatsen med hjälp av videons första bild och starta videowalken i din telefon. Följ sedan instruktionerna du får i dina hörlurar. Längs vägen iscensätts flera konstverk; dans, musik, film, ljudverk och textbaserad monolog. Den konstnärliga blicken faller på detaljer som aktiverar vårt gemensamma minne av myter, symboler och berättelser. Bilder och ljud som skapar samhörighet och ger oss redskap att se oss själva som människor, en varelse, i förhållande till valen.

Curatorer/produktion: Petra Johansson/Neta Norrmo/Sarah Schmidt
Fotograf: Sara Svärdsén
Ljudproduktion: Jesper Norda
On Line: CloudBerry Post
Logga: Jonas Benjaminsson/Hoy
Arkivfilm: SVT

Med stöd från: Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad Kultur, Göteborgs stadsmuseum (bildrättigheter) och Göteborgs naturhistoriska museum.

Senast uppdaterad: 2023-03-13 17:20