Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dinosaurielektion

Dinosauriernas gåta har fascinerat människor sedan det första fyndet gjordes på 1800-talet. Välkomna på en lektion om dinosauriernas värld. Vi visar fossil, dinosaurieskelett och i slutet av lektionen kan ni kanske lösa mysteriet med den mystiska stenen som man förr trodde hade magiska krafter.

Om lektionen

Följ med oss på en resa med start för många miljoner år sedan. En tid då havet var fullt av många olika märkliga bläckfiskar. Bläckfiskarna lämnade spår efter sig som vi kan se än idag, dessa kallar vi för fossil. Eleverna får under lektionen lära sig mer om vad fossil är och vad de kan berätta för oss. Fossilerna leder oss, via reptilerna, till lektionens höjdpunkt – dinosaurierna! På museet har vi ett dinosaurieskelett av en tuojiangosaurus. Vi jämför museets dinosaurie med andra dinosaurier. Varför ser de olika ut? Varför åt växtätarna inte gräs? Finns det dinosaurier idag? Detta och mycket mer får ni lära er om under ett besök på vår Dinosaurielektion.

Syftet med lektionen är att väcka intresse för naturvetenskap och ge kunskap om dinosaurier och livets utveckling.

Praktisk info

Längd: 40 minuter. 
Gruppstorlek: Vi rekommenderar max 30 elever per grupp. 
Lektionen passar: Förskola, lågstadiet och mellanstadiet. 
Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder.
Möteplats: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00.
Har ni har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer en 
pedagog och möter upp er utanför entrén. 

Boka en museilektion

Nytt för 2019: Bokning av alla lektioner görs på www.museilektioner.se. Bokningen för vårterminen öppnar den 7 januari kl. 14.00.

Läs mer om bokning av lektioner här >>


   

Senast uppdaterad: 2017-05-03 16:16