Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Djur i Västerhavet

Visste du att världens längsta djur bor i havet utanför Göteborg? Det är ett långsnöre som kan bli 50 meter långt. Det finns också fiskar som knappt kan simma och djur som har ögon på armarna. Välkommen på en lektion som tar dig med till havet utanför Västkusten.

Om lektionen

Under havsytan lever många fantastiska och hemlighetsfulla djur. Under lektionen får du möta några av havets invånare. Vid stannar till exempel till vid hajar, krabbor och världens minsta val, tumlaren. Självklart besöker vi även världens enda uppstoppade blåval, den Malmska valen!

Syftet med lektionen är att öka kunskapen om och intresset för den otroliga mångfalden av liv i havet.

Praktisk info

Lektionslängd: 40 minuter.
Gruppstorlek: Max 30 elever per grupp.
Lektionen passar: Förskolan (från 4 år), lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder.
Möteplats: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00.
Har ni har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer en 
pedagog och möter upp er utanför entrén. 

Boka en museilektion

Nytt för 2019: Bokning av alla lektioner görs på www.museilektioner.se. Bokningen för vårterminen öppnar den 7 januari kl. 14.00.

Läs mer om bokning av lektioner här >>


   

Senast uppdaterad: 2017-08-31 12:52