Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Flygekorrar och mumintroll

Visste du att det finns flygekorrar i Finland och att det finns en insjö med en egen sälart? I skogen finns flockar av den hotade skogsrenen, som med sina stora klövar går uppe på snötäcket. Men hur är det egentligen med mumintrollen, finns de på riktigt?

Om lektionen

I år fyller Finland 100 år som självständigt land, det vill vi fira med en speciallektion om Finlands natur. Under lektionen får eleverna även på ett roligt och lättsamt sätt lära dig lite om Finlands språk och kultur. Varför var det säkrare att kalla björnen honungstass och visste du att räv heter kettu på finska? Vi använder åskådningsmaterial för att konkretisera och involvera fler sinnen i lärandet.

Syftet med lektionen är att väcka intresse för naturen, kulturen och språket i ett land som ligger nära, men som vi inte alltid vet så mycket om.

Praktisk info:

Längd: 40 minuter. 
Gruppstorlek: Max 40 elever per grupp.
Lektionen passar: Förskola, lågstadiet och mellanstadiet. 
Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder.
Möteplats: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00.
Har ni har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer en 
pedagog och möter upp er utanför entrén. 

Boka en museilektion

Nytt för 2019: Bokning av alla lektioner görs på www.museilektioner.se. Bokningen för vårterminen öppnar den 7 januari kl. 14.00.

Läs mer om bokning av lektioner här >>


   

Senast uppdaterad: 2017-08-29 09:06