Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Projekt: Framtidsdjur

Foto på broderade djur av olika slag

FULLBOKAT! ÅRSKURS 3-9. Framtidsdjur - hur ser de ut egentligen? Var med i ett projekt som handlar om djurens utveckling och om kreativ gemenskap på distans. Din klass får också chansen att ställa ut här på museet. Läs mer om projektet och maila oss om ni vill delta senast 20 december.

Framtidsdjur - ett kollektivt projekt på distans

I februari 2021 visas Framtidsdjurs förlaga Djur & odjur på museet vilket är det konkreta, fysiska resultatet av ett projekt där viljan och längtan efter att göra något kreativt tillsammans var så stor att man trots begränsningarna att fysiskt träffas, hittade ett sätt att skapa något verkligt gemensamt fastän på distans. 

I det nya projektet Framtidsdjur (som vi hoppas att din klass vill vara med i) är syftet att skapa ett kollektivt broderi. Låter det klurigt? Det är det inte, MEN KUL! Vi börjar med en museilektion om evolution (antingen via livestreaming eller här på museet). Under lektionen förklarar vi vad evolution är och hur djur har utvecklats fram till idag. Sen ställer vi oss frågan: Hur kommer djuren se ut i framtiden? Elevernas uppgift att fundera kring det och visualisera det genom broderi.

Vi skickar ut material till ansvarig lärare

Varje elev får ett broderikit som innehåller allt som behövs. Vi skickar det till ansvarig lärare. När ni har broderat färdigt monterar ni ihop era broderier till en helhet och skickar det till museet. Sedan skapas en utställning av alla klassernas broderier här. Utställningsperioden är juni-augusti 2021. 10 klasser kommer få möjligheten att delta.

Praktisk information

Datum & tider: Projektets första del - lektionen på museet genomförs i februari 2021 antingen på plats på museet eller via livestream. Vi har möjligheten att ha lektioner tisdag-fredag kl. 9.00-11.00, vi bestämmer en tid tillsammans.
Lektionslängd:
45 minuter på plats i museet eller 30 minuter livestream.
Boka:
maila till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se senast 20 december.
Pris:
500 kr

Senast uppdaterad: 2020-11-05 13:16