Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hur simmar du? sa hajen

Det finns många sätt att ta sig fram på, vissa simmar genom att vicka på rumpan och andra sprattlar med benen. Alla sätt är bra!

Om lektionen

Hur simmar du? sa hajen är en interaktiv aktivitet med rörelser som tar er med på en simtur genom museets fiskkorridor. Barnen använder sina egna kroppar för att lära sig hur olika havsdjur rör sig. Under simturen träffar vi en späckhuggare, en haj, en sjöstjärna och många fler. Genom sagan tränar barnen motorik samtidigt som de lär sig om djuren under ytan och hur de rör sig. Vi simmar alla olika och olika är bra, säger späckhuggaren.

Syftet med lektionen är att visa hur olika havsdjur förflyttar sig. Dessutom vill vi öka förståelsen för att vi är olika och att vi ska välkomna våra olikheter.

Praktisk info

Lektionslängd: 30 minuter. Efteråt har ni möjlighet att på egen hand utforska djuren i fiskkorridoren och valsalen.
Gruppstorlek: Max 10 barn per grupp.
Lektionen passar: Förskolan (från 4 år) till förskoleklass.
Mötesplats: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00. Har du har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer vi att möta upp er utanför entrén. 

Boka en museilektion

Nytt för 2019: Bokning av alla lektioner görs på www.museilektioner.se. Bokningen för vårterminen öppnar den 7 januari kl. 14.00.

Läs mer om bokning av lektioner här >>


   

Senast uppdaterad: 2017-05-03 16:38