Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Klimatet och jag

Har du funderat över vart den vita vintern har tagit vägen eller vad som händer med isbjörnarna om isen försvinner? Välkommen på en lektion om klimatförändringen.

Under denna lektion talar vi om skillnaden mellan klimat och väder. Vi diskuterar den globala uppvärmningen och på vilket sätt vi med stora och små val i vardagen kan motverka den. Genom våra utställningar visar vi hur olika djur är anpassade till sitt klimat och hur de påverkas då klimatet förändras.

Vi tar upp både kända och okända exempel på djur som påverkas av klimatförändringen. Visste du till exempel att syret i vart femte andetag kommer från kiselalger som just nu drabbas hårt av klimatförändringarna?

Syftet med lektionen är att skapa ett intresse för att vad som sker i vår omvärld. Vi vill också väcka hopp och stimulera till att eleverna tar ställning och agerar i resurs- och miljöfrågor.

Praktisk info:

Lektionslängd: 40 minuter.
Gruppstorlek: Max 30 elever.
Lektionen passar: Mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet.
Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder. 
Möteplats: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00.
Har ni har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer en 
pedagog och möter upp er utanför entrén. 

Boka en museilektion

Nytt för 2019: Bokning av alla lektioner görs på www.museilektioner.se. Bokningen för vårterminen öppnar den 7 januari kl. 14.00.

Läs mer om bokning av lektioner här >>


   

Senast uppdaterad: 2017-08-31 12:22