Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Liv i hav

Är du nyfiken på vad som döljer sig under ytan? Kom till det marina centret Blåmusslan vid Askimsbadet och utforska havet tillsammans med en pedagog från Göteborgs Naturhistoriska Museum.

Under lektionen får eleverna med hjälp av håvar, luppar, såll och kikare upptäcka och undersöka strandens ekosystem. Med hjälp av bestämningsdukar och böcker tränar vi på att artbestämma de djur, växter och fåglar vi upptäcker. Pedagogen berättar om det spännande livet över, på och under ytan samtidigt som eleverna får lära sig om hur vi alla kan bidra till att bevara ett rent och friskt hav.

Syftet med lektionen är att väcka upptäckarglädje och visa på den mångfald som finns på en vanlig badstrand. Syftet är också att öva på naturvetenskapliga metoder och arbetssätt.

Praktisk information:
Plats: Lektionen hålls vid det marina centret Blåmusslan vid Askimsbadet.
Att tänka på: Vi kommer att håva från stranden och bryggan. För att komma åt t.ex. sandmaskar kan man vada eller använda gummistövlar. Stranden är långgrund och säker men det kan vara bra att ha med ett ombyte ifall någon blir blöt. Eleverna kommer inte att få bada under lektionen. Eleverna kommer att arbeta i par. Du får gärna dela in klassen i förväg, då får vi mer tid för aktiviteten.

Lektionen passar för elever i lågstadiet och mellanstadiet. 

Senast uppdaterad: 2018-01-19 14:38