Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Liv i löv

Liv i löv är en klassiker som funnits med i museets undervisningsprogram i över 30 år. Det är inte så konstigt, för det är fortfarande lika roligt, spännande och lärorikt att upptäcka vilket myller av liv det finns bland löven på marken.

Om lektionen

Liv i löv är en lektion där vi börjar ute i Slottsskogen med att fånga in insekter, spindlar, maskar och andra smådjur i förnan. Efter det går vi in i vårt klassrum där vi dukat upp med luppar, stereoluppar och annat som kan behövas för att undersöka och bestämma markens småkryp. Lektionen avslutas med en kort genomgång då vi presenterar några av elevernas fynd lite närmare samtidigt som vi pratar mer om förnans ekosystem.

Syftet med lektionen är att eleverna genom egna upplevelser får upptäcka vilket myllrande djurliv det finns under våra fötter och förstå vilket viktigt jobb daggmaskarna och de andra nedbrytarna i förnan gör. Syftet är också att öva på naturvetenskapliga metoder och arbetssätt.

Har du äldre elever så finns lektionen Fältstudier för högstadiet och gymnasiet.

Praktisk info

Lektionslängd: 80 minuter.
Gruppstorlek: Max 24 elever per grupp.
Lektionen passar: Förskolan (från 4 år), lågstadiet, mellanstadiet. 
Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder. 
Förberedelser: Ladda hem ett bildstöd (pdf-dokument 696 kB, öppnas i nytt fönster). 
Övrigt: Lektionen är delvis utomhus. Eleverna kommer att arbeta
i par. Dela gärna in klassen på förhand, då får vi mer tid för aktiviteten.
Möteplats: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00.
Har ni har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer en 
pedagog och möter upp er utanför entrén. 

Boka en museilektion

Nytt för 2019: Bokning av alla lektioner görs på www.museilektioner.se. Bokningen för vårterminen öppnar den 7 januari kl. 14.00.

Läs mer om bokning av lektioner här >>


   

Senast uppdaterad: 2017-08-30 15:50