Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Repet

Vad var det som kom först - människor, dinosaurier eller blågrönalger?Välkommen på en lektion där vi reder ut livets utveckling, en resa från jordens uppkomst för 4,6 miljarder år sedan tills människans uppkomst för cirka 200 000 år sedan.

Om lektionen

Med hjälp av vårt 96 meter långa rep ger vi oss ut på en fiktiv tidsresa. Repet fungerar som tidslinje och hjälper oss hålla reda på årmiljarderna. Tid är något väldigt abstrakt och för att berätta livets långa historia behöver man något som konkretiserar för hur länge sedan jorden faktiskt bildades och hur oerhört kort tid människan har funnits.

Vår tidsresa startar när jorden bildades för 4,6 miljarder år sedan. Vi passerar stora händelser som det första livet, när atmosfären fick sin syrgas och när livet klev upp på land.

Syftet med lektionen är att konkret och lättfattligt berätta livets historia och åskådliggöra tidens gång.

Praktisk info

Längd: 40 minuter. 
Gruppstorlek: Max 40 elever per grupp.
Lektionen passar: Mellanstadiet. 
Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder.
Möteplats: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00.
Har ni har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer en 
pedagog och möter upp er utanför entrén. 

Boka en museilektion

Nytt för 2019: Bokning av alla lektioner görs på www.museilektioner.se. Bokningen för vårterminen öppnar den 7 januari kl. 14.00.

Läs mer om bokning av lektioner här >>


   

Senast uppdaterad: 2019-07-03 09:04