Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skafferikemi

Rosa, turkos och blå – detta är en färgstark lektion där vi vill stimulera till upptäckarglädje och experimentlust.

Om lektionen

Med hjälp av den märkliga rödkålssaften undersöker vi en av vattnets många egenskaper. Tillsammans gör vi experiment för att hitta svar på frågan: Vad är motsatsen till surt? Lektionen ger eleverna möjlighet att på ett roligt sätt pröva på ett vetenskapligt arbetssätt från fråga, via hypotes och experiment, till resultat och slutsats.

Syftet med lektionen är att öva på det naturvetenskapliga arbetssättet, lära sig mer om pH och syror och baser, samt stimulera till upptäckarglädje och experimentlust.

Praktisk info

Lektionslängd: 40 minuter.
Gruppstorlek: Max 24 elever.
Lektionen passar: Lågstadiet, mellanstadiet samt årskurs 7.
Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder. 
Övrigt: eleverna kommer att arbeta i par. Dela gärna in klassen på förhand.

Här träffas vi: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00. Har du har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer vi att möta upp er utanför entrén. Övriga tider får ni gärna vänta i receptionen inne på museet.

Boka en museilektion

Nytt för 2019: Bokning av alla lektioner görs på www.museilektioner.se. Bokningen för vårterminen öppnar den 7 januari kl. 14.00.

Läs mer om bokning av lektioner här >>


   

Senast uppdaterad: 2017-06-07 14:20