Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om Studielåda Varg

Studielåda Varg kan bokas kostnadsfritt av skolor i Västra Götaland i treveckorsperioder. Läs mer om lådan här.

Studielåda Varg är ett ämnesöverskridande undervisningsmaterial producerat av Västarvet, Västra Götalandsregionens natur- och kulturarvsorganisation. Vi som tagit fram materialet jobbar som pedagoger i Västarvet. Till undervisningsmaterialet hör en studielåda med material och en digital lärplattform med information, lektionsförslag och lärarhandledning.

Spännande föremål

Lärplattformen och materialet i lådan är tänkta att användas parallellt, eftersom innehållet i lärlplattformens texter stöds av innehållet i lådan, samtidigt som elevernas egna utforskande av de spännande föremålen i lådan lockar till fördjupat lärande.

Göteborgs naturhistoriska museum finns fler museilådor som inte ingår i projektet Forska där du står. Dessa lådor kan hyras och hämtas på museet. Till de här lådorna finns ingen digital plattform knuten.

Tre lager

Studielåda Varg är 40 x 40 x 40 centimeter stor och väger sex kilo.
Lådan består av tre lager med föremål.

Lager 1: Vargpäls, älgpäls, vargskalle, rävskalle, korpskalle.
Lager 2: Boken Däggdjur i Norden, monterad skogsmus, lapptyg, snöre. 
Lager 3: Älgklöv, gipsavgjutning av vargspår, två spårkort med varg, hund, räv, lo och älg.

Kontakt vid frågor

Lotta Backman, pedagog
070-537 48 55
lotta.m.backman@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2016-07-08 11:05