Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vilda djur i stan

Vilda djur bor inte bara ute i skogen, många har sitt hem inne i stan. Du kanske har sett ekorren hoppa mellan träden och rådjuren mumsa i rabatten? Välkommen på en lektion som handlar om djuren som bor i närheten av oss människor. Det är många fler än du tror!

Om lektionen

Fokus ligger på att uppleva stadens djurliv och lära känna våra vanligaste arter, till exempel hare, råtta och kråka. Med de äldre eleverna pratar vi även om djurens anpassning till stadsmiljön och vilka fördelar och nackdelar som finns med att leva i närheten av människor. Har ni önskemål om vilka djur ni vill veta mer om, berätta gärna för oss när ni bokar. Vi använder oss av åskådningsmaterial så att eleverna får använda flera sinnen. Har du till exempel känt på igelkottens taggar?

Syftet med lektionen är att öka kunskapen om vilda djur som lever i stan och uppmuntra till att utforska närnaturen på egen hand.

Lektioner med liknande tema är Vilda djur i Sverige, Årstider, Djur i Västerhavet och Upptäck Slottsskogen.

Praktisk info

Lektionsängd: 40 minuter.
Gruppstorlek: Max 30 elever per grupp.
Lektionen passar: Förskolan (från 4 år), lågstadiet, mellanstadiet och SFI.
Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder.
Möteplats: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00.
Har ni har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer en 
pedagog och möter upp er utanför entrén. 

Boka en museilektion

Nytt för 2019: Bokning av alla lektioner görs på www.museilektioner.se. Bokningen för vårterminen öppnar den 7 januari kl. 14.00.

Läs mer om bokning av lektioner här >>


   

Senast uppdaterad: 2017-08-29 16:36