Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Teknik

Metoder/tekniker för livestream

Det finns många olika sätt att sända ljud och bild i realtid. Alla har sina för- och nackdelar. Det bästa sättet att få tekniken att funka , har vi märkt, är att testa. Därför vill vi alltid göra ett testsamtal med er några dagar i förväg.

Nedan följer en liten lista på program vi brukar använda. Det finns säkert fler. Hittar du inte din favorit så tipsa oss gärna så försöker vi använda den.

Meet
Ett av Googles verktyg

FaceTime
Har du en iPhone eller iPad kopplad till projektorn i klassrummet så brukar det här fungera bra. Men bara mellan Apple-produkter.

Google Duo
En enkel app för videosamtal med upp till 12 deltagare. Fungerar på de flesta enheterna (Android, iOS och datorer med flera)

Skype
Det mest omtalade programmet för videosamtal

Skype för företag
Alla verksamheter inom Västra Götalandsregionen har det som förvalt alternativ. Fungerar inte tillsammans med "vanliga" Skype. Är på väg att ersättas av "Teams".

Zoom
Används inte av Västra Götalandsregionen men vi kan ansluta om ni bjuder in oss.

Senast uppdaterad: 2020-06-03 14:34