Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Matsäcksrummet tillfälligt stängt

Museets matsäcksrum är tillfälligt stängt med anledning av covid-19 och Folkhälsomyndighetens krav på restaurangmiljöer.

Matsäcksrummet öppet för skolklasser som bokat lektion

Museets matsäcksrum har varit stängt en tid med anledning av covid-19. Nu låter vi skolklasser som bokat lektion nyttja matsäcksrummet. Vi kan dock inte garantera plats. Om vädret tillåter önskar vi att ni äter utomhus. Följande gäller:

- En klass åt gången
- Vi blandar inte klasser

Matsäcksrummet är fortsatt stängt för vanliga besökare plus grupper som kommer själva.

Matsäcksrummet finns på entréplan mellan kaféets servering och värdeskåpen/kapprummet. Matsäcksrummet är vanligtvis (när det inte är stängt) till för er besökare som tagit med egen fika eller matsäck. Ni kan vara en skolklass, barngrupp eller ett sällskap på utflykt i Slottsskogen. Det finns ungefär 40 sittplatser med panoramautsikt över parken Slottsskogen och lekplatsen Plikta. 

Utrustning 

I matsäcksrummet finns två diskbänkar med rinnande vatten samt tre mikrovågsugnar om ni vill värma er medhavda mat. 

Vi är tacksamma om du lämnar matsäcksrummet rent och inbjudande till nästa gäst!  Sopborste, trasor och rengöringsmedel finns vid diskbänken. Säg gärna till oss i personalen om något skulle vara slut.

Källsortering för miljön

För miljöns skull källsorterar vi avfallet som blir i matsäcksrummet efter att vi ätit eller fikat. Hjälp gärna till att lägga ditt skräp i utsatta återvinningskärl. I dem sorterar vi: matavfall, plast, metall, glas, papper, pantflaskor, restavfall. 

Senast uppdaterad: 2020-09-14 08:57