Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ekologi & biologisk mångfald

I denna lektion lär vi oss om hur naturen hänger ihop. Varför måste myror finnas för att en fjäril ska kunna existera? Gör det något om arter försvinner från jorden? Varför försvinner de? Kan de komma tillbaka?

Med hjälp av museets utställningar förklarar vi begreppet ekologi och ger tydliga exempel på hur allt hänger ihop och varför det är viktigt att värna om naturen och den biologiska mångfalden. Arter och hela ekosystem världen över hotas av bland annat skogsskövling, miljögifter, jakt, fiske och klimatförändringar.

Syftet med lektionen är att eleverna ska få en förståelse för vad ekologi är och att uppmärksamma dem på att den livsviktiga mångfalden hotas på många sätt. Vi vill också väcka hopp och stimulera till att eleverna tar ställning och agerar i resurs- och miljöfrågor.

Välkomna på en lektion som gör skillnad!

Praktisk info

Lektionslängd: 40 minuter.
Gruppstorlek: Max 30 elever per grupp. 
Lektionen passar: Högstadiet och gymnasiet. 
Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder. 
Möteplats: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00.
Har ni har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer en 
pedagog och möter upp er utanför entrén. 

Boka en museilektion

Nytt för 2019: Bokning av alla lektioner görs på www.museilektioner.se. Bokningen för vårterminen öppnar den 7 januari kl. 14.00.

Läs mer om bokning av lektioner här >>


   

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:26