Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ekologi IRL

Följ med på en halvdag om ekologi med pedagoger från Naturhistoriska museet och Botaniska trädgården. Vi går tillsammans ut i landskapet för att utforska, undersöka och uppleva. Genom att vistas i landskapet upplever vi ekologin på riktigt.

Vi besöker fyra olika biotoper i Änggårdsbergen och Botaniska trädgården: lövskog, barrskog, hed och våtmark. Tillsammans utför vi fältstudier och lär oss mer om de olika biotoperna. Vi anpassar innehållet efter elevernas förkunskaper.

I bifogat dokument finns fler detaljer om upplägget och vilka begrepp vi kommer att använda. Om du som lärare har särskilda önskemål eller idéer så tar vi gärna emot dem.

Som efterarbete till lektionen kommer du som lärare att få två case som du gärna får använda i din undervisning. För att lösa dessa case krävs kunskaper i ekologi. Denna kunskap kommer eleverna att få under Ekologi IRL.

Välkomna till en kostnadsfri aktivitet ute i naturen!

Praktisk info

Datum/tider: 16/5 kl. 9-12 och 13-16 och 17/5 kl. 9-12 och 13-16.
Pris: Kostnadsfritt för skolor inom Göteborgs Stad.
Mötesplats: Nya skolbyggnaden Roten mitt i Botaniska trädgården.
Övrigt: Vi bjuder på varm och kall dryck under aktiviteten.
Bokning: Lektionen bokas genom att maila till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-01-19 16:17