Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Evolutionens mekanismer

Foto: Jesse Schoff/Unsplash

Det är ingen slump att växter och djur ser ut som de gör, men ändå är det precis så det är. På ett lättsamt och humoristiskt sätt förklarar vi hur evolutionen fungerar. Vet du till exempel varför elefanten har så skrynklig hud?

Om lektionen

Göteborgs Naturhistoriska Museum, den biologiska mångfaldens hus, är en perfekt miljö för att studera evolution. Här kan du jämföra din egen hand med ett äkta blåvalsskelett och se giraffen sida vid sida med sin närmaste släkting okapin. Vi använder museets utställningar för att berätta om evolutionen och vilka mekanismer som driver den framåt.

Under lektionen kommer vi att använda naturvetenskapliga begrepp som variation, mutation, naturligt urval, anpassning och slump.

Syftet med lektionen är att diskutera och förklara evolutionsteorin och visa på konkreta exempel.

Har du yngre elever så finns lektionen Evolution för mellanstadiet.

Praktisk info

Lektionslängd: 40 minuter.
Gruppstorlek: Max 30 elever per grupp.
Lektionen passar: Högstadiet och gymnasiet. Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder. 
Mötesplats: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00. Har ni har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer vi och möter upp er utanför entrén. Övriga tider får ni gärna vänta i receptionen inne på museet.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:26