Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Den nakensnäckige kocken

Idag utnyttjar vi bara en bråkdel av all den mat som finns i havet. För att minska på trycket för de arter vi faktiskt utnyttjar, så som lax och torsk, behöver vi hitta andra källor till mat. Några av dessa ingredienser finns kanske närmare än vad du tror!

Nu presenterar vi Den nakensnäckige kocken – en programserie i sex delar, där museets marinbiolog Kennet Lundin och museipedagog Lotta Backman visar hur du kan laga mat med lite ovanligare ingredienser från havet eller med vad som finns i din egen trädgård.

(PS: hösten 2022 släppte Kennet Lundin boken Sjömat – den ätbara mångfalden i havet, som dyker ännu djupare i ämnet. Läs mer här. DS)

MENY

  • Nässelsoppa serverad med panerade strandsnäckor och rölleka
  • Ceviche på tre tångräkor serverade i musselskal med hackad kirskål
  • Wokad knöltång med stark sås serverad med korvsnöre och havssallad
  • Chips på sockertare
  • Stekt filmarinerad bläckfisk
  • Bonus: stekt nakensnäcka
Senast uppdaterad: 2022-12-20 11:59