Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Museets mobilguide

Du vet väl att du kan bli guidad runt i museet genom din mobil? Lyssna och titta på när djuren på museet berättar om sig själva, lär dig mer om livets historia eller öva på att känna igen fåglars läten.

Om mobilguiden

Att museet har världens enda monterade blåval är nog inte helt okänt. Men visste du att det har bott en livs levande apa på museet i 20 år? Eller att en gökhona lägger sina ägg i andra fåglars bon för att de ovetandes ska föda upp hennes ungar? Detta och massor av annan spännande fakta finns i museets mobilguide!

I mobilguiden finns fem olika teman att välja mellan: Djuren berättarFågelsångFåglars familjelivLivets historia och Läten av däggdjur. I utställningarna finns etiketter med ikoner som hjälper dig att hitta rätt. 

Så här gör du

För att använda mobilguiden i din egen smartphone går du in på appguide.me/gnm i webbläsaren. Där väljer du sedan tema. Guidningarna finns på svenska och engelska. Det finns gratis wifi på museet som är fritt att koppla upp sig till. Det heter "VGR Publikt" och du behöver inget lösenord. 

Vi har även ett antal mobiler till utlån i receptionen. För att låna dem behöver en vuxen vara med.

Gå på småkrypsjakt

På lånemobilerna finns, förutom mobilguiden, spelet Småkrypsjakten. Det går ut på att du genom olika ledtrådar ska leta dig fram till rätt föremål i museet. När du tror att du har hittat rätt, riktar du mobilens kamera mot föremålet. Om du har hittat rätt så låser du upp nästa fråga. När du har klarat alla steg i spelet så är du välkommen till receptionen för att hämta ut ett litet pris!  

Senast uppdaterad: 2017-05-16 15:57