Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digital utställning: Djur & odjur

Utställningen Djur och odjur är nu på väg vidare på sin turné. Här kan du fortfarande se våra filmer från när utställningen visades hos oss.

Sedan hösten 2020 är det kreativa karantänprojektet och utställningen Djur och odjur på turne. Mellan den 4 februari och 7 mars fick vi ha utställningen här hos oss. Men med anledning av att museet håller stängt presenterade vi den digitalt genom olika event, workshops och visningar. Några av dem kan du fortfarande se här, längre ned på sidan.

Se filmer från utställningen

Klicka på puffarna genom att hålla pekaren över rubriken på dem.

Bild på broderi med texten X okänd

Live-visning: Odjur - vad är det?

I den här korta live-visningen av utställningen Djur och odjur ställer sig biologen Magnus frågan - vad är egentligen ett odjur? Via några verk i utställningen berättar han om virus, utrotade fåglar och människans påverkan på balansen i ekosystemet.

Bild på ett broderi av en rödspetta

Live-visning: Marinbiologi

I den här korta live-visningen av utställningen Djur och odjur lyfter marinbiologen Kennet Lundin några djur och berättar om förlagorna i havet.

Bild på hantverks-fågel

Deltagare berättar: Bettina och fåglarna

I den här filmen får vi följa med en av deltagarna, Bettina. För henne växte projektet. Hör henne berätta om såväl process som det ofta återkommande motivet i hennes verk - fåglarna. En gång i tiden ville hon bli zoologisk konservator, nu skapar hon fåglar av naturmaterial med inspiration hämtad från de monterade fåglarna på museet.

Bild på kollage av broderier

Live-sändning: Digital vernissage av utställningen

I den här filmen får du följa med på den live-streamade vi vernissagen från den 4 februari. Du möter en av initiativtagarna till Djur och odjur, vi meddelar vinnare och rätta svar i tävlingen "Med nål och tråd" och pratar med museets insektsexpert Peter.

Senast uppdaterad: 2021-03-09 10:19