Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Framtidsdjur - en utställning skapad av 300 elever i åldrarna 10-15 år

Bild på verk ur utställningen Framtidsdjur

Hur kommer djuren se ut i framtiden? Vilka egenskaper och utseenden har de utvecklat? Har kanske vattensköldpaddan fått vassa klor för att själv kunna hantera plast och nät i haven? I den här utställningen får vi ta del av barn och ungas tankar och fantasier kring hur djuren kommer att förändras över tid.

Om utställningen
Det startade med en museilektion om evolution där vi pratade om evolution som en ständigt pågående process som styr utvecklingen av djurens utseende och egenskaper i förhållande till sin miljö. Efter det fick eleverna fundera över hur djuren kommer se ut i framtiden. Varje elev fick sedan ett broderi-kit och visualiserade sina tankar i ett broderi. Nu har elevernas bidrag monterats ihop klassvis och vi kan se de dem i utställningen Framtidsdjur. Till varje broderi finns en berättelse om djuret.

Utställningen är skapad i samarbete med Slöjd och regional pedagogik inom Västra Götalandsregionen.

Hur kan jag se utställningen?

Du kan se utställningen digitalt i 360. Klicka här för att visa utställningen >

Vill du se den på plats? Utställningen finns i Utsiktsrummet på våning 3.

Här hittar du barnens berättelser om sina Framtidsdjur. Ladda ner häftet > 

Utställningsperioden är 1 juni – 3 oktober.


Senast uppdaterad: 2021-09-06 12:53