Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tillfälliga utställningar: Äggen är slut

Grafiskt mönster i gult och svart bredvid en svartvit bild på en skrattande kvinna

En dag tar äggen slut för oss födda med livmoder. Mitt i livet. Hur ser erfarna kvinnor på dåtid och framtid?

En dag tar äggen slut för oss födda med livmoder. Mitt i livet. Hur ser erfarna kvinnor på dåtid och framtid? Hur är det i klimakteriet? Med utgångspunkt i ett körverk och intervjuer med 17 kvinnor har utställningen Äggen är slut skapats. Äggen är slut berättar om kvinnornas egna erfarenheter av att befinns sig i en ny fas i livet.

Fotografierna i utställningen är tagna av Elisabeth Ohlson Wallin och speglar kvinnorna som de är, helt utan retuscheringar. I intervjuerna, gjorda av utställningens initiativtagare Annica Carlsson Bergdahl, möter besökaren självständiga och modiga kvinnor i femtioårsåldern. Annica Carlsson Bergdahl vill att både klimakteriets kroppsliga och existentiella förändringar ska få plats i det offentliga samtalet.

Intervjuer gjorda av Annica Carlsson Bergdahl, fotografier av Elisabeth Ohlson Wallin, konstverket Uterus är skapat av Saba Bereket Persson.

Utställningsperiod 13 september-25 november 2018. 

Utställningen med tillhörande programverksamhet är ett samarbete mellan Rot produktion, Västra Götalandsregionen, Musikverket och Sensus studieförbund.

Observera att fotografering i utställningen undanbedes. 

Om utställningen i media


Klicka här för att komma till pressmedelandet för utställningen på Cision >>

Läs Göteborgs Postens artikel här  >> 

Senast uppdaterad: 2018-11-26 08:39