Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi förnyar delar av våra utställningar - valsalen stängd från 2 mars

Skelett av val med byggplast

Fram till och med 2022 kommer vi att arbeta med de permanenta utställningarna på museet, vilket gör att delar kommer att stängas av och saker kan komma att flytta runt en del. Sedan 2 mars 2020 är hela valsalen stängd.

Göteborgs naturhistoriska museum grundades 1833 och vår nuvarande byggnad började byggas 1916 och invigdes i samband med Världsutställningen 1923.  De permanenta utställningarna har under åren gjorts om i omgångar och nu är det återigen dags för renovering och förnyelse.  

Utställningsarbetet syftar till att på olika sätt lyfta och tillgängliggöra de fascinerande samlingar och berättelser som finns här. 

Arbetet har startat i valsalen, där vi bland annat kommer att arbeta fram en mer tillgänglig miljö. Sedan den 2 mars 2020 är hela valsalen stängd.

Rummet med utställningen om människokroppen är stängt sedan 27 januari. Från och med 30 januari finns montrarna om människokroppen i en tillfällig lokal bredvid Sinneshörnan på våningen ovanför receptionen.  

Museet håller öppet under hela projekttiden men vissa salar kan vara stängda periodvis under arbetets gång.  När någon sal är stängd meddelar vi detta här på museets hemsida och på Facebook. 

 

Senast uppdaterad: 2019-11-07 11:05