Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu förnyar vi delar av våra permanenta utställningar

Fram till och med 2022 kommer vi att arbeta med de permanenta utställningarna på Göteborgs naturhistoriska museum, vilket gör att delar av museet kommer att stängas av och saker kan komma att flytta runt en del.

Göteborgs naturhistoriska museum grundades 1833 och vår nuvarande byggnad började byggas 1916 och invigdes i samband med Världsutställningen 1923.  De permanenta utställningarna har under åren gjorts om i omgångar och nu är det återigen dags för renovering och förnyelse.  

Utställningsarbetet syftar till att på olika sätt lyfta och tillgängliggöra de fascinerande samlingar och berättelser som finns här. 

Arbetet kommer att starta i valsalen, där vi bland annat kommer att arbeta fram en mer tillgänglig miljö. Balkongen i valsalen är avstängd sedan av 11 november 2019 och 2 mars 2020 stänger vi hela valsalen. 

Rummet med utställningen om människokroppen stängs av 27 januari. Från och med 30 januari kommer montrarna om människokroppen att visas i en tillfällig lokal bredvid Sinneshörnan på våningen ovanför receptionen.  

Museet håller öppet under hela projekttiden men vissa salar kan vara stängda periodvis under arbetets gång.  När någon sal är stängd meddelar vi detta här på museets hemsida och på Facebook. 

 

Senast uppdaterad: 2020-01-27 13:26