Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fiskar och reptiler

Bild på fiskstim

Observera att avdelningen med fiskar och reptiler är avstängd för renovering fram till 30 november 2022. Mer information om ombyggnation och uppdateringar hittar du längre ned på sidan.

I fiskgången på Göteborgs naturhistoriska museum finns fiskar från hela världen, och längs ena väggen finns modeller av nästan alla de svenska fiskarterna. I det stora rummet hittar du hajar och rockor, såväl riktiga hajar i spritkärl som avgjutningar av stora hajar från svenska västkusten.

Följ evolutionen!

Utställningens röda tråd är att man kan följa den evolutionära utvecklingen. I ena änden finns sjöstjärnor och tagghudingar – som faktiskt är nära släkt med oss ryggradsdjur trots att vi ser så olika ut. I den andra änden av gången finns bland annat en kvastfening och de första djuren med fyra ben: groddjuren.

Längst ned i gången kan du se den för göteborgarna kända alligatorn Smilet och jättelandsköldpaddor från Galapagos och Aldabra.

Senast uppdaterad: 2022-12-02 09:38