Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fiskar och reptiler

I fiskgången kan du inte bara se modeller av fiskar från hela världen. Gången leder dig också från sjöstjärnor och andra tagghudingar till groddjur, ormar, ödlor, krokodiler och sköldpaddor.

I fiskgången på Göteborgs naturhistoriska museum finns fiskar från hela världen, och längs ena väggen finns modeller av nästan alla de svenska fiskarterna. I det stora rummet hittar du hajar och rockor, såväl riktiga hajar i spritkärl som avgjutningar av stora hajar från svenska västkusten.

Följ evolutionen!

Utställningens röda tråd är att man kan följa den evolutionära utvecklingen. I ena änden finns sjöstjärnor och tagghudingar – som faktiskt är nära släkt med oss ryggradsdjur trots att vi ser så olika ut. I den andra änden av gången finns bland annat en kvastfening och de första djuren med fyra ben: groddjuren.

Längst ned i gången kan du se den för göteborgarna kända alligatorn Smilet och jättelandsköldpaddor från Galapagos och Aldabra.

Senast uppdaterad: 2017-08-28 15:34