Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digital utställning: Djur & odjur

Kollage av broderier

4 FEBRUARI - 7 MARS 2021

Sedan hösten 2020 är utställningen Djur & odjur på turne. Med anledning av att museet håller stängt presenterar vi utställningen digitalt genom olika event, workshops och visningar.

Ett kollektivt projekt ur karantän

En mångfald av djur. Ett kollektivt projekt ur karantän. En förenande kraft. Ett unikt samtidsdokument. Se över 600 personers broderade verk, skapade ur en längtan efter en kreativ gemenskap i en turbulent tid.
 
Djur är en stor del av vår värld, något vi alla kan relatera till. I utställningen visas 600 unika tolkningar av temat djur och odjur. Under våren och sommaren 2020 fick deltagarna en tom tygbit hemskickad till sig med uppmaningen att skapa. En del tog sina allra första stygn andra hade mästarbrev. Tillsammans, var för sig - broderandet engagerade och deltagarna lärde känna varandra genom digitala möten. Nu har deras enskilda bilder sammanfogats av volontärer under ledning av textilkonstnär Erik Torstensson. Tillsammans skapar verken en alldeles särskild utställning.


Djur & odjur kom till som ett samarbete mellan Västra Götalands hemslöjdskonsulenter och Svenska hemslöjdsföreningar. 

Event

Flera digitala event kopplat till utställningen kommer hållas. Titta på museets Facebook-sida under Evangemang eller i kalendariet här på webbsidan. Länk till webbkalendariet >

Se filmer från utställningen

Du kan se den live-streamade vernissagen i efterhand samt veporna, filmade med musik. Klicka på puffarna nedan: 

Bild på Bettinas fåglar med playikon

Deltagare berättar: Bettina och fåglarna

Här får vi följa med en av deltagarna i Djur & odjur - Bettina och höra henne berätta om såväl process som det ofta återkommande motivet i hennes verk - fåglarna. En gång i tiden ville hon bli zoologisk konservator, nu skapar hon fåglar av naturmaterial med inspiration hämtad från de monterade fåglarna på museet.
Senast uppdaterad: 2021-02-23 12:18