Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Elevutställning: Från får till fågel

Tovade fåglar i ull

Torsdag 26 januari – söndag 26 februari

Under hösten har nior på Jensen grundskola i Göteborg skapat nåltovade fåglar. Nu ställer de ut sina skapelser.

Studera detaljer, öva på att rita realistiskt och skapa slutligen en naturtrogen ulltovad fågel. Det var uppgiften som eleverna i årskurs 9 på Jensen grundskola i Göteborg fick i början på höstterminen 2022. Eleverna jobbade en timme varje vecka under hela terminen med att skapa sin fågel. Första steget var att välja art och sedan göra en skiss med papper och penna. Därefter formade de fågelns kropp med skumplast eller frigolit och slutligen var det dags att sätta fast fårullen med nåltovning.

Resultatet är fantastiskt fint. Kom och se själv! Elevernas utställning hänger i Utsiktsrummet på museet från den 26 januari till den 26 februari.

Invigning av Från får till fågel

En del av jubileet

2023 är det 100 år sedan Göteborgs naturhistoriska museum öppnade dörrarna för besökare i den nya byggnaden i Slottsskogen. Det vill vi fira tillsammans med er under året. Välkommen att ta del av utställningar, jubileumsprogram, berättelser och mycket mer.

Senast uppdaterad: 2023-02-02 12:25