Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Framtidsdjur - en utställning skapad av 300 elever i åldrarna 10-15 år

Kollage av broderier från utställningen

Hur kommer djuren se ut i framtiden? Har isbjörnen fått gälar för att leva under vatten? Eller har vattensköldpaddan utvecklat horn och vassa klor för att själv kunna hantera plast och nät i haven? I utställningen Framtidsdjur får vi ta del av barn och ungas broderier, tankar och fantasier kring hur djuren kanske kommer att förändras över tid.

Om utställningen
Det startade med en museilektion om evolution där vi pratade om evolution som en ständigt pågående process som styr utvecklingen av djurens utseende och egenskaper i förhållande till sin miljö. Efter det fick eleverna fundera över hur djuren kommer se ut i framtiden. Varje elev fick sedan ett broderi-kit och visualiserade sina tankar i ett broderi. Nu har elevernas bidrag monterats ihop klassvis och vi kan se de dem i utställningen Framtidsdjur. Till varje broderi finns en berättelse om djuret.

Utställningen är skapad i samarbete med Slöjd och regional pedagogik inom Västra Götalandsregionen.

Hur kan jag se utställningen?

Du kan se utställningen digitalt i 360. Klicka här för att visa utställningen >
Vill du se den på platsFörboka ditt museibesök här > Utställningen finns i Utsiktsrummet på våning 3.

Här hittar du barnens berättelser om sina Framtidsdjur. Ladda ner häftet > 

Utställningsperioden är 1 juni – 31 augusti.


Senast uppdaterad: 2021-06-22 10:38