Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Natur och Tyg - en utställning med verk av Lapphexorna

Natur och Tyg - en utställning med verk av Lapphexorna

15 september – 16 oktober 2022. En utställning med verk av Lapphexorna.

När föreningen Lapphexorna firar sitt 35-årsjubileum med en utställning på Göteborgs naturhistoriska museum står skaparglädje och återbruk i fokus. Lapphexornas verk tar sig många uttryck. De syr allt från stora täcken i traditionell eller modern stil till mindre art quilts, där man är helt fri att experimentera med olika material och tekniker. För jubileumsutställningen har ledorden varit natur och återbruk och det har stått var och en fritt att tolka dessa ord i sina verk.

Lapphexorna är Sveriges äldsta kviltförening och startades av textilkonstnären och författaren Åsa Wettre 1987. Idén kom till henne under en resa till Danmark, där hon inspirerades av danska kviltares gästfrihet och trevliga samvaro runt lappsömnaden.

Väl hemma i Göteborg igen la Åsa grunden till en förening där skaparglädje, lekfullhet, kunskap och kreativitet vävdes ihop på ett sätt som fortfarande fungerar väl.

Namnet Lapphexorna är en lek med ord. Kviltar skapas av små eller större tyglappar och hexagonen, sexhörningen, är en traditionell form.

Välkommen till Göteborgs naturhistoriska museum för att uppleva en färgsprakande utställning.

15 september – 16 oktober 2022

Vernissage och kviltworkshop torsdag 15 september kl. 15.00-19.00

Workshop med Paper-Piecing mellan kl 15.00-17.30 på vernissagedagen. Kl 18.00 kommer Lapphexornas vice ordförande: Gunilla Samuelsson att presentera föreningens talare: Gunnel Wright, som är fysioterapeut och Lapphexornas första ordförande.

Övriga programpunkter med Lapphexorna:

Lördag 24 september kl. 12-15 – kviltworkshop för barn 
Torsdag 29 september, kl. 13-16 – kviltworkshop 
Lördag 8 oktober kl. 12-15 – kviltworkshop för barn. 
Torsdag 13 oktober, kl. 16-19 – kviltworkshop 

Senast uppdaterad: 2022-09-16 15:01