Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

TOPPEN AV NÄRINGSKEDJAN

En grupputställning av HDK-Valands tredjeårsstudenter i Fri konst

Som människor är vi utsatta. Vi skyddas av flocken, verktyg och vapen. En ensam människa på den heta savannen, eller i Slottsskogen en kylig novemberkväll, klarar sig inte länge.  
 
Som konststudenter gömmer vi oss i gallerirummet och bakom den anrika konsthögskolans trygga murar. Vilka blir vi när vi plockas ut ur galleriet och placeras på Göteborgs naturhistoriska museum? Var står vi? Vem konsumerar vem? Kanske är det du, betraktaren, som finner dig i toppen av näringskedjan.  
 
Den 23:e november bjuder tredjeårsstudenterna i kandidatprogrammet i Fri konst in till vernissage på Göteborgs naturhistoriska museum. Välkomna in i värmen, bland glasartade blickar hos likväl döda djur som berörda besökare, när utställningen Toppen Av Näringskedjan öppnar för allmänheten.  
 
Kommer vi frossa i berömmelse och hurrarop eller ätas levande av publik och konstkritiker? En sak vet vi: Just nu är vi vilse någonstans i näringskedjan.

Utställningsperiod: 23 november – 17 december

Senast uppdaterad: 2023-11-15 16:17