Rockklubben

Rockklubben är klubben för dig som är 6-12 år och som tycker det är roligt med djur och natur. Nu är höstens aktiviteter här.

Aktiviteter hösten 2018

Torsdag 20 september kl. 17.00-18.30
Träffa en geolog
Träffa museets geolog, Åsa Holmberg! Tillsammans med henne undersöker vi fossiler och knackar fram dem ur stenar som hon samlat. Vi är ute på gården eftersom arbetet är lite smutsigt och bullrigt. Ta gärna med fossilen hem efteråt. Anmäl dig senast 16/9 till: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se

Onsdag 17 oktober kl. 16.00-17.00
Dinosauriernas tidsålder
Var kom dinosaurierna ifrån, vart tog de vägen och vilka levde tillsammans med dem? Upptäck livet under trias, jura och krita - det vill säga dinosauriernas tidsålder för 250 – 66 miljoner år sedan. Vi bygger en tidslinje med hjälp av fossiler, modeller och bilder. Ingen föranmälan.

Lördag 24 november kl. 12.00-15.00
Skaparverkstad: Dinosaurier
Vi avslutar terminens dinosaurietema i Rockklubben med att skapa egna dinosaurier av återvinningsmaterial. Vi har materialet och ni kommer med skaparglädjen. Passa på att använda allt ni lärt er om dinosaurier och deras tidsålder tidigare under hösten. Drop in. 

Vad gör Rockklubben?

Som medlem i Rockklubben får du möjlighet att gå på specialvisningar, att se spännande föremål som ingen annan besökare får se, pyssla, träffa experter och mycket mer! Vi skickar ut en inbjudan till klubbaktiviteter via din epostadress. 

Hur blir jag medlem?

Det är gratis att vara medlem i Rockklubben och du kan bli medlem direkt! Anmäl dig i museets reception eller maila oss på: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Vi skickar hem ditt medlemskort med posten. Kortet är giltigt så länge du vill vara medlem, vi skickar inte ut ett nytt varje år.

 

Kontakt Rockklubben

Har du frågor om Rockklubben? Skriv gärna ett mail till oss på:
pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2018-08-21 16:41