Inför skolbesöket

Härifrån når du såväl studiematerial som trivselregler. Du får även svar på hur du både bokar och avbokar en lektion samt hur du tar dig runt i museet på egen hand med klassen.

Bokad lektion

Har ni bokat lektion kommer en museipedagog och möter upp er vid receptionen strax innan. Observera att museet öppnar först kl.11.00. Ska ni ha en lektion innan museet har öppnat möter vi er vi vid huvudentrén ca 10 min innan.

På egen hand med klassen

Anmäl klassen i receptionen. Ni får skriva in er i en besökspärm, hur många ni är, vilken skola ni kommer ifrån och vilken lärare som ansvarar för klassen. Tänk på att titta igenom våra trivselregler för ett trevligare besök för alla.

Matsäcksrum

Har ni med er mellanmål, lunch eller fika kan ni äta den museets matsäcksrum. Eftersom vi har ett begränsat antal platser, cirka 50 stycken, är det först till kvarn som gäller.

Tillgänglighet

Museet kan vara en ovan miljö för förstagångsbesökaren. I våra förberedelsehäften för både elever och lärare hittar ni information om oss.

Läs förberedlsehäftet för elever (pdf-dokument 4,1 MB, öppnas i nytt fönster)
Läs förberedlsehäftet för lärare (pdf-dokument 4,1 MB, öppnas i nytt fönster)

Trivsel

Vi på Göteborgs Naturhistoriska Museum vill att museet ska vara en plats för upptäckarglädje och livslångt lärande. För att besöket ska bli trevligt för alla vill vi att ni följer våra trivselregler. Läs trivselreglerna här

Studiematerial

Här på vår hemsida finns studiematerial att hämta för olika lektionsteman. Studiematerialet är fritt att ladda hem och använda. Innehållet vänder sig till olika åldrar och kan med fördel användas som förberedelse eller uppföljning till våra museilektioner. Men det går naturligtvis även utmärkt att ta del av det även om ni inte besökt oss på museet. Till Studiematerial

Avbokning av lektion

Skulle ni behöva avboka en lektion görs det senast en vecka innan. Avbokning sker endast via mail till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Ej avbokad lektion debiteras med 500 kr. Avgiften för ej avbokad lektion faktureras.

Kostnad och bidrag

Våra lektioner är kostnadsfria för skolklasser inom Göteborgs Stad.

För skolor utanför Göteborgs Stad, men inom Västra Götalandsregionen:
45 minuters lektion: 350 kr. 
80 minuters lektion: 600 kr. 

För skolor utanför Västra Götalandsregionen:
45 minuters lektion: 350 kr. 
80 minuters lektion: 600 kr.

Alla lektioner är 45 minuter, förutom dessa:

Liv i löv (80 min)
Liv i vatten (80 min)
Upptäck Slottsskogen 80 min)
Kroppenexperiment (50 min)
Lektionspaketet Kroppenlabb och Varför finns sex? (90 min)

Skolklasser från kommuner utanför Göteborgs Stad kan ansöka om resebidrag för 
ett besök på museet. Omkostnader för t.ex. resa, boende med mera kan ersättas.
Läs mer om omkostnadsstödet här.


Senast uppdaterad: 2017-12-01 14:32