Hitta till oss

Karta över Slottsskogen med utmarkeringar var det är framkomligt

Göteborgs naturhistoriska museum finns vid Linneplatsen i västra delarna av centrum i utkanten av parkområdet Slottsskogen. Läs mer om hur hittar du till oss.

Adress:

Museivägen 10, Slottsskogen Östra
413 11 Göteborg

GPS-koordinater:

WGS 84 (lat, lon): 57° 41′ 24″ N11° 56′ 59″ E
WGS 84 decimal (lat, lon): 57.6900°, 11.9500° 

Titta på en karta

Åka kollektivt

Det enklaste sättet att hitta till oss är att åka kollektivt. Närmaste hållplats är Linnéplatsen. Här stannar många buss och spårvagnslinjer. Från Linnéplatsen tar du trapporna upp in i Slottskogen. Museibyggnaden syns från hållplatsen. 

Sök din avgång med Västtrafiks reseplanerare

Renovering av trappan från Linnéplatsen

Park- och naturförvaltningen har påbörjat en renovering av trappan från Linnéplatsen upp till museet. Den är tillsvidare helt avstängd. Kommer ni från Linnéplatsen-hållet finns andra vägar att ta. Vi har satt upp hänvisningsskyltar. Du kan till exempel gå in i Slottsskogen och runda dungen framför museet eller gå via Rosengatan/Vegagatan. 

Takarbete inleds 19-20 mars 2019

Museets fastighetsägare Higab kommer att inleda ett arbete med skorstenen på taket tisdag den 19 mars, vilket beräknas vara klart onsdag den 20 mars.
I anslutning till detta arbete kommer maskiner blockera gångvägen upp från Vegagatan/Rosegatan. För dig som besökare innebär det att bästa vägen att komma till museet är:
Från Linnéplatsen - gå in i Slottsskogen och runda dungen framför museet. Följ de gula elefantspåren upp för backen till entrén. Ta gärna hjälp av kartan här på sidan och utmarkeringarna på den.

Åka bil

Slottsskogen är en bilfri miljö. Vid museet finns en parkering - den är avsedd för  dig med handikapptillstånd. Närmaste besöksparkering ligger på Vegagatan, se ungefärlig plats på Google Maps >> Ytterligare parkering finns vid Villa Belparc i Slottsskogen, infart via Margeretebersgatan och Slottskogspromenaden. 

Turistbussar

Kommer du med en större turistbuss? När du befinner dig på Vegagatan, kör så långt det går, sväng vänster in i Slottsskogen, förbi förbudsskylten (endast fordon med tillstånd). Håll till vänster. På vänster sida finns möjlighet att parkera bussen. Vänd i T-korsningen lite längre fram. 

Aktuell trafikinformation

Bygget av Västlänken har startat. Arbetet kommer att pågå i minst sju år i olika etapper och påverka hela centrala Göteborg. För att underlätta för dig som reser med bil eller cykel har trafikkontoret tagit fram en informationssida. Se hur det påverkar området kring museet här >>  På sidan kan du läsa om de senaste uppdateringarna vad det gäller bil- och cykeltrafik.
KARTA

Senast uppdaterad: 2019-03-18 15:05