Malmska valen kök och kafé

Ta en avkopplande fika i museets kafé med utsikt över Slottsskogens parkområde. Vi serverar en lunchmeny på vardagar och erbjuder en enklare barnmeny.

Lunchmeny vecka 38

Tisdag:  Kycklinggryta, serveras med ris och ananas 
Onsdag: Panerad torskfilé, serveras med kokt potatis och kall dillsås
Torsdag: Zucciniplättar, serveras med bulgur och tzatziki
Fredag: Skånsk kalops, serveras med kokt potatis och lingon

Lunchen serveras vardagar  kl. 11.30-14.30.
Utbudet kan variera något mellan olika dagar och tillgång på råvaror. På lördagar och söndagar serverar vi en värmande soppbuffé med bröd och tillbehör.
Välkomna!       

Öppettider kaféet

Kaféet har öppet tisdag-söndag kl. 11.00-16.30, torsdag kl. 11.00-19.30. Observera att vi stänger 30 minuter tidigare än museet. Med reservation för ändringar.       

Matsäcksrummet abonnerat 21 september

Matsäcksrummet är abonnerat fredag 21 september kl. 11.00-14.00.

Har du med egen fika eller matsäck? Då får du gärna slå dig ner alldeles intill kaféet i museets matsäcksrum. Matsäcksrummet används av både allmänhet och skolklasser i mån av plats.

Våra råvaror

Vi strävar efter att kunna erbjuda så mycket ekologiska och närproducerade råvaror som möjligt.

Kaféet drivs av museet

Kika gärna förbi Malmska valen kök och kafé på en fika eller lunch i Slottsskogen - du är välkommen att besöka oss utan entrébiljett till museet. Malmska valen kök & kafé drivs av museet och intäkterna går till museets verksamhet.

Studentrabatt

Är du student? Då får du 15% i studentrabatt på vårt fikasortiment, det vill säga kaffe/te, kakor och smörgåsar mot uppvisande av giltigt studentkort (rabatten gäller ej lunch).