Malmska valen kök och kafé

Ta en avkopplande fika i museets kafé med utsikt över Slottsskogens parkområde. Vi serverar en lunchmeny på vardagar och erbjuder en enklare barnmeny.

Lunchmeny vecka 20

Tisdag:  Kycklingsmörgås
Onsdag: Räksallad
Torsdag: Spenat- och fetaostlasagne
Fredag: Lammgryta med potatismos

Vi serverar lunch tisdag - fredag kl. 11.00 - 14.30. I lunchen för 89 kr ingår vatten/saft och kaffe/te. Stående alternativ är korv med bröd och pannkakor med sylt och grädde. Utbudet kan variera något mellan olika dagar och tillgång på råvaror.

Öppettider kaféet

Kaféet har öppet tisdag-söndag kl. 11.00-16.30, torsdag kl. 11.00-19.30. Observera att vi stänger 30 minuter tidigare än museet. 

Våra råvaror

Vi strävar efter att kunna erbjuda så mycket ekologiska och närproducerade råvaror som möjligt.

Kaféet drivs av museet

Kika gärna förbi Malmska valen kök och kafé på en fika eller lunch i Slottsskogen - du är välkommen att besöka oss utan entrébiljett till museet. Malmska valen kök & kafé drivs av museet och intäkterna går till museets verksamhet.

Matsäcksrum

Har du med egen fika eller matsäck? Då får du gärna slå dig ner alldeles intill kaféet i museets matsäcksrum. Matsäcksrummet används av både allmänhet och skolklasser i mån av plats.

Studentrabatt

Är du student? Då får du 15% i studentrabatt på vårt fikasortiment, det vill säga kaffe/te, kakor och smörgåsar mot uppvisande av giltigt studentkort (rabatten gäller ej lunch).