Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hitta till oss

Göteborgs naturhistoriska museum

Göteborgs naturhistoriska museum finns vid Linnéplatsen i västra delarna av centrum i utkanten av parkområdet Slottsskogen. Läs mer om hur hittar du till oss.

Adress:

Museivägen 10, Slottsskogen Östra
413 11 Göteborg

GPS-koordinater:

WGS 84 (lat, lon): 57° 41′ 24″ N11° 56′ 59″ E
WGS 84 decimal (lat, lon): 57.6900°, 11.9500° 

Titta på en karta

Åka kollektivt

Det enklaste sättet att hitta till oss är att åka kollektivt. Närmaste hållplats är Linnéplatsen. Här stannar många buss och spårvagnslinjer. Från Linnéplatsen tar du trapporna upp in i Slottskogen. Museibyggnaden syns från hållplatsen. 

Sök din avgång med Västtrafiks reseplanerare

Åka bil

Slottsskogen är en bilfri miljö. Vid museet finns en parkering - den är avsedd för  dig med handikapptillstånd. Närmaste besöksparkering ligger på Vegagatan, se ungefärlig plats på Google Maps >> Ytterligare parkering finns vid Villa Belparc i Slottsskogen, infart via Margeretebersgatan och Slottskogspromenaden. 

Turistbussar

Kommer du med en större turistbuss? När du befinner dig på Vegagatan, kör så långt det går, sväng vänster in i Slottsskogen, förbi förbudsskylten (endast fordon med tillstånd). Håll till vänster. På vänster sida finns möjlighet att parkera bussen. Vänd i T-korsningen lite längre fram. 

Aktuell trafikinformation

Bygget av Västlänken har startat. Arbetet kommer att pågå i minst sju år i olika etapper och påverka hela centrala Göteborg. För att underlätta för dig som reser med bil eller cykel har trafikkontoret tagit fram en informationssida. Se hur det påverkar området kring museet här >>  På sidan kan du läsa om de senaste uppdateringarna vad det gäller bil- och cykeltrafik.
KARTA

Senast uppdaterad: 2022-11-23 16:31