Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rockklubben

Kollage av tecknad bild på en rock, ett barn som tittar i ett mikroskop och ett foto på en prickig rocka

Rockklubben är klubben för dig som är 6-12 år och som tycker det är roligt med djur och natur. Nu är Rockklubben tillbaka med nya aktiviteter. Temat för hösten 2019 är Forska med Rockklubben.

Träffa en stjärnexpert

Torsdag 12 september kl. 17.00
Tid: cirka 45 minuter
Kostnadsfritt
Ingen anmälan

Du har säkert sett en vackert lysande stjärna på himlen. Tittar du noga kan du se att stjärnorna formar bilder. Det kallar vi för stjärnbilder och många stjärnbilder liknar djur till exempel Oxen, Lilla Björn och Skorpionen. För att lära oss mer om stjärnor och stjärnbilder har vi bjudit in Katja Lindblom som är föreståndare för Slottsskogsobservatoriet och expert på just stjärnor! Bland djuren på museet kommer vi tillsammans med Katja lära oss mer om det som lyser på himlen.

Vad finns i museets källare egentligen?

Onsdag 6 november kl. 16.00
Tid: cirka 45 minuter
Samling: I museets reception vid vargarna 
Anmälan: maila till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se
Begränsat antal platser
Kostnadsfritt

I museets utställningar finns 10 000 djur, men i källaren finns 10 miljoner djur. Djur som forskare från hela världen kommer hit för att undersöka. Djuren kallas för museets samlingar och finns i olika rum som kallas magasin. Idag kommer du att få vara med om något mycket speciellt. Eva Andreasson som arbetar med att bevara museets samlingar kommer att visa dig ett av dessa rum. Eftersom det är forskningsmaterial som vi ska få titta på, och höra mer om, så behöver vi ha anmälan. Vuxna får gärna följa med barnen på aktiviteten, men barnen har förtur att följa med in till samlingarna.

Kom och experimentera!

Söndag 8 december kl. 10.00
Tid: Cirka 45 minuter
Samling: Insläpp vid museets entré kl. 9.45
Anmälan: maila till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se.
Begränsat antal platser
Kostnadsfritt

Vi avslutar terminen med att ni själva ska få vara forskare! I vårt laboratorium kommer det att finnas ett antal problem du ska lösa genom att göra experiment. Du får öva på att tänka som en forskare. Passa på att samarbeta med andra Rockklubbare och utmana gärna någon vuxen du har med dig för att hitta den bästa metoden!

Vad gör Rockklubben?

Som medlem i Rockklubben får du möjlighet att gå på specialvisningar, se spännande föremål som ingen annan besökare får se, pyssla, träffa experter och mycket mer! Vi skickar ut en inbjudan till klubbaktiviteter via din epostadress. 

Hur blir jag medlem?

Det är gratis att vara medlem i Rockklubben och du kan bli medlem direkt! Anmäl dig i museets reception eller maila oss på: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Vi skickar hem ditt medlemskort med posten. Kortet är giltigt så länge du vill vara medlem, vi skickar inte ut ett nytt varje år.

Kontakt Rockklubben

Har du frågor om Rockklubben? Skriv gärna ett mail till oss på:
pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-08-26 16:10