Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rockklubben

Kollage av tecknad bild på en rock, ett barn som tittar i ett mikroskop och ett foto på en prickig rocka

Rockklubben är klubben för barn och unga från 6 år som tycker det är roligt med djur och natur. 2021 är friluftslivets år och det tar vi tillvara i Rockklubbens vårprogram. Alla aktiviteter är utomhus i naturen! Läs mer här.

Rockklubbens program våren 2021

Tema: Friluftsliv. 2021 är Friluftslivets år och det vill vi på museet såklart vara med på. Därför är alla Rockklubbens aktiviteter under våren utomhus i den fantastiska naturen vi har omkring oss. Hoppas du vill följa med oss ut! Mer om Friluftslivets år hittar du på www.luftenarfri.nu

Lördagen 27 mars kl. 10.15 
Friluftskompisar - utomhus (INSTÄLLD)
Visste du att Sveriges största insektshotell finns i Mölndal strax utanför Göteborg? Idag ska vi besöka det tillsammans! Vi möts vid busshållplatsen Skyttegatan i Mölndal. Intill busshållplatsen finns även parkering. Under den korta promenaden och på plats vid hotellet gör vi skojiga saker tillsammans!
Digital tipspromenad ersätter aktiviteten, se info längst upp upp på sidan.

Torsdagen 29 april kl. 17.00
Träffa en snigelexpert - utomhus (INSTÄLLD)
Han är känd från tv, han är en av Sveriges bästa snigelexperter, han heter Ted von Proschwitz och idag har du chansen att träffa honom! Ted kan du fråga om allt som har med sniglar och snäckor att göra. Förutom att svara på era frågor kommer han att visa och berätta vad han gör som forskare här på museet. Men vad är egentligen skillnaden på en snigel och en snäcka? Ted har svaret!
Tips! Kolla in info om målarmusslan här >>

Onsdagen 16 juni kl. 16.00
Äta ute - utomhus 
Idag ska vi laga mat utomhus! Vi har med oss allt som behövs för att laga en enklare måltid ute i Slottsskogen. Det enda du behöver ta med dig är kläder efter väder. Vi ser fram emot en härlig avslutning på terminen tillsammans!

Anmälan: Senast 6 juni till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Begränsat antal platser.
Samling: Utanför museets entré
Tid: Cirka 1,5 timme 
Gratis

Vad gör Rockklubben?

Som medlem i Rockklubben får du möjlighet att gå på specialvisningar, se spännande föremål som ingen annan besökare får se, pyssla, träffa experter och mycket mer! Vi skickar ut en inbjudan till klubbaktiviteter via din epostadress. 

Hur blir jag medlem?

Det är gratis att vara medlem i Rockklubben och du kan bli medlem direkt! Anmäl dig genom att fylla i dokumentet nedan och maila det till oss på: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Du kan även få en anmälningsblankett i museets reception.

Länk till anmälningsformulär för Rockklubben (Word-fil) >

Vi skickar hem ditt medlemskort med posten. Kortet är giltigt så länge du vill vara medlem, vi skickar inte ut ett nytt varje år. Medlemskapet löper alltså automatiskt tills du som medlem väljer att maila till oss och aktivt avsluta det.

Kontakt Rockklubben

Har du frågor om Rockklubben? Skriv gärna ett mail till oss på:
pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2021-05-25 15:21