Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rockklubben

Kollage av tecknad bild på en rock, ett barn som tittar i ett mikroskop och ett foto på en prickig rocka

Tycker du det är roligt med djur och natur? Gå med i Rockklubben. Det är en klubb för barn och unga från 6 år. Allt är gratis.

Rockklubben våren 2024

Rockor, plankton och blåvalar 

I havet finns många djur med smarta anpassningar till livet under ytan. Följ med på en visning i museets utställningar där du får lära dig mer om rockor, gigantiska blåvalar och fiskar som använder verktyg. Du kommer också att få lära dig mer om plankton och varför de största havsdjuren äter de riktigt små.

Datum: torsdag 22 februari 
Tid: 17.00-17.45, samling i museets entré 
Ingen anmälan 

FULLBOKAT! Titta på plankton i mikroskop 

Har du hört att ”havet blommar”? Vad är det egentligen? Jo pyttesmå växter och djur vi som vi ska studera med mikroskop. Det kan vara lite svårt med mikroskop, men Maria Karlberg, planktonexpert på SMHI, visar och berättar och har med sig färska vattenprover från havet utanför Göteborg. När du tittat får du skapa egna plankton med hjälp av färg och piprensare.

Datum: torsdag 21 mars
Tid: 16.00-16.50 eller 17.00-17.50
Anmälan: FULLBOKAT!

Sommaräventyr vid Blåmusslan – obs nytt datum!

Tillsammans upptäcker vi livet i havet med hjälp av håvar och bottenskrapor. Kanske ser vi något som vi sett på vårens tidigare träffar på museet? Vi brukar hitta sjöstjärnor, tångräkor och ibland nålfiskar.  Vi finns ute på bryggan så det är bara att komma dit när du vill.  Ta gärna med lite fika, och där finns fina stränder och en jättestor gräsmatta som passar perfekt en sommareftermiddag. 

Datum: tisdag 18 juni 
Tid: Drop-in, kom när det passar. Vi är på plats klockan 14.00–17.00. 
Plats: Blåmusslan som ligger vid Askimsbadet. Håll utkik efter oss på bryggan. Närmaste busshållplatsen heter Askimsbadet.
Anmälan: I utskicket till Rockklubbens medlemmar gick det ut info om att anmälan krävs. Korrekt är att ingen anmälan krävs.
Viktigt: Varje barn har med sig en ansvarig vuxen. Det finns några flytvästar att låna om man vill. Tänk på att ta med kläder efter väder. Gärna kläder och skor du kan vada i, kanske gummistövlar.  

Vad gör Rockklubben?

Som medlem i Rockklubben får du möjlighet att gå på specialvisningar, se spännande föremål som inte vanliga besökare får se, pyssla, träffa experter och mycket mer! Vi publicerar våra aktiviteter på den här sidan och skickar ut vårt program till medlemmarna vid varje terminsstart.

Vill du bli medlem?

Det är enkelt! Fyll i anmälningsformuläret via denna länk. Ni kan också ladda ner och fylla i anmälningsblanketten här och skicka den till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Om du har frågor om Rockklubben kan du mejla dem till samma adress.

Så skapades Rockklubbens monter

Hösten 2022 skapade några av Rockklubbens medlemmar en alldeles egen monter som nu står i en av utställningarna. Så här gick det till. /Läs mer >

Medlemmar berättar

Hur är det att vara med i museets barnklubb, Rockklubben? Hör vad några av medlemmarna själva säger. /Läs mer >

Senast uppdaterad: 2024-04-03 15:06