Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rockklubben

Kollage av tecknad bild på en rock, ett barn som tittar i ett mikroskop och ett foto på en prickig rocka

Rockklubben är klubben för dig som är 6-12 år och som tycker det är roligt med djur och natur. Nu har Rockklubben tagit sommarlov men vi är tillbaka med nya aktiviteter till hösten 2019.

Havstema våren 2019

Tisdag 29 januari kl. 16.00-17.00
Träffa museets havsexpert
Vad vill du veta om havet? Vi inleder med att träffa museets marinbiolog Kennet Lundin, som är expert på djur i havet. Han visar och berättar om rockor, hajar och andra spännande djur. Följ med om du är nyfiken på livet i havet! Mejla dina frågor till Kennet på: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se

Torsdag 4 april kl. 17.00–19.00
Havsslöjd
Av tyg, papper, musselskal och andra material gör vi vackra mobiler att hänga i fönstret eller i taket. Vad vill du ha i din? Sjöstjärnor, rockor, valar, fiskar eller kanske en manet? Vi har allt material du behöver för att skapa en mobil med havstema. Tillsammans hjälps vi åt med att förverkliga dina idéer. Vi har också modeller som inspiration. Drop in.

Lördag 25 maj kl. 13.00-14.00 och 14.00-15.00
På expedition: Rockklubben upptäcker havet
Är det en sandmask, tångräka eller blomsjöpung? Idag träffas vi inte på museet utan vid havet, på det marinpedagogiska centret Blåmusslan vid Askimsbadet. Tillsammans utforskar vi livet i havet med hjälp av håvar, luppar, vattenkikare och annan utrustning. Vi avslutar med att undersöka våra fynd tillsammans. Stranden är långgrund och säker, men vi vill att alla har sällskap av någon vuxen under aktiviteten. Närmaste busshållplats heter Askimsbadet.
Anmälan: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Senast den 22/5, ange vilken tid du helst vill komma.

Vad gör Rockklubben?

Som medlem i Rockklubben får du möjlighet att gå på specialvisningar, att se spännande föremål som ingen annan besökare får se, pyssla, träffa experter och mycket mer! Vi skickar ut en inbjudan till klubbaktiviteter via din epostadress. 

Hur blir jag medlem?

Det är gratis att vara medlem i Rockklubben och du kan bli medlem direkt! Anmäl dig i museets reception eller maila oss på: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Vi skickar hem ditt medlemskort med posten. Kortet är giltigt så länge du vill vara medlem, vi skickar inte ut ett nytt varje år.

Kontakt Rockklubben

Har du frågor om Rockklubben? Skriv gärna ett mail till oss på:
pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-06-24 14:15