Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rockklubben

Kollage av tecknad bild på en rock, ett barn som tittar i ett mikroskop och ett foto på en prickig rocka

Tycker du det är roligt med djur och natur? Gå med i Rockklubben. Det är en klubb för barn och unga från 6 år. Allt är gratis.

Vad gör Rockklubben?

Som medlem i Rockklubben får du möjlighet att gå på specialvisningar, se spännande föremål som inte vanliga besökare får se, pyssla, träffa experter och mycket mer! Vi publicerar våra aktiviteter på den här sidan och skickar ut vårt program till medlemmarna vid varje terminsstart.

Klicka här för att se och ladda ned höstens program.

Vill du bli medlem?

Det är enkelt! Fyll i anmälningsformuläret via denna länk. Ni kan också ladda ner och fylla i anmälningsblanketten här och skicka den till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Om du har frågor om Rockklubben kan du mejla dem till samma adress.

Rockklubbens program hösten 2023

 

Göteborgs jubileumsparad - Gustav Adolfs torg den 2 september

Tack alla ni som var med och gjorde jubileumsparaden till en succé!

Vi bildade tillsammans ett fint stim av roliga och fina havsdjur som följde modellen av Malmska valen hela vägen från Gustav Adolfs torg till Götaplatsen. Starkt jobbat i sommarvärmen!

Vi tog tillbaka alla era skapelser till museet och gör en liten extrautställning av dem. De finns i utsiktsrummet ovanför kaféet. Om ni vill ta hem eran egen så hör av er till oss pedagoger så hjälper vi till. De kommer sitta uppe under september.

Vackra stenar och häftiga mineraler – Torsdagen den 9 november (FULLBOKAT)

Varför har museet samlat in stenar? Varför har stenar olika färger? Varför är vissa prickiga och andra randiga? Idag har du chansen att träffa museets expert Åsa Holmberg. Åsa är geolog. Det betyder att hon är expert på stenar och jordens inre. Under träffen kommer du att få undersöka olika stenar och vad de är byggda av. Självklart kommer hon att svara på dina frågor!

Plats: Museet
Datum: Torsdag 9 november
Tid: klockan 17. Vi håller på ungefär en timme.
Samling: Museets entré
Anmälan: Observera att aktiviteten är FULLBOKAD. Begränsat antal platser. Anmälan krävs.

Så skapades Rockklubbens monter

Hösten 2022 skapade några av Rockklubbens medlemmar en alldeles egen monter som nu står i en av utställningarna. Så här gick det till. /Läs mer >

Medlemmar berättar

Hur är det att vara med i museets barnklubb, Rockklubben? Hör vad några av medlemmarna själva säger. /Läs mer >

Senast uppdaterad: 2023-09-27 09:18