Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rockklubben

Kollage av tecknad bild på en rock, ett barn som tittar i ett mikroskop och ett foto på en prickig rocka

Rockklubben är klubben för barn och unga från 6 år som tycker det är roligt med djur och natur. Nu har vi fyllt på med utomhusaktiviteter för hösten. Läs mer om dem här.

Aktiviteter hösten 2020

Varje termin har vi ett nytt tema. Höstens tema är: Jobba som en detektiv! Samtliga aktiviteter under hösten är utomhus.

Onsdagen den 16 september kl. 16.00
Liv i vatten - utomhus 
Följ med och upptäck allt liv som finns under vattenytan! Där finns många djur som du annars inte ser. Utrustad med håv och lupp får du utforska dammens ekosystem och försöka fånga in spännande vattendjur som vattenskalbaggar, trollsländenymfer och vattensalamandrar. Liv i vatten är utomhus vid Ödledammen (Kikardammen) i Slottsskogen. Men vi träffas vid Plikta och går tillsammans till dammen. 

Tid: Cirka en timme / Ingen anmälan / Kostnadsfritt.
Samling: Plikta, vi går sedan tillsammans till Ödledammen
Övrigt: Ha gärna oömma skor eller stövlar under aktiviteten

Torsdagen den 15 oktober kl. 17.00
Träffa en detektiv - utomhus
Att arbeta som naturvårdsbiolog är att vara en detektiv i naturen. Alla växter och djur har en berättelse och lär man sig dessa berättelser så kan man också läsa naturen. Ser man ett särskilt bi i skogen kan det till exempel berätta att här bodde det en familj som hade getter för 100 år sedan. Mattias Lindholm är museets naturvårdsbiolog och han kommer ikväll ge tips om hur du kan tyda de hemliga spåren som växter och djur lämnar efter sig i naturen.

Tid: Cirka en timme / Ingen anmälan / Kostnadsfritt
Samling: Utanför museets entré

Söndagen den 6 december kl. 10.00
Skattjakt - utomhus
På kullen runt museet ska du finna spår och lösa klurigheter tillsammans med dina Rockklubbskompisar. Lyckas ni lösa allt och få fram den hemliga koden? Då väntar en belöning! Vi avslutar med att grilla korv tillsammans. Kläder efter väder. Välkomna!

Tid: Cirka en timmes aktivitet + korvgrillning efteråt / Samling: Utanför museets entré / Kostnadsfritt / Begränsat antal platser / Anmälan senast
20 november till: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. 

Vad gör Rockklubben?

Som medlem i Rockklubben får du möjlighet att gå på specialvisningar, se spännande föremål som ingen annan besökare får se, pyssla, träffa experter och mycket mer! Vi skickar ut en inbjudan till klubbaktiviteter via din epostadress. 

Hur blir jag medlem?

Det är gratis att vara medlem i Rockklubben och du kan bli medlem direkt!
Anmäl dig i museets reception eller maila oss på: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Vi skickar hem ditt medlemskort med posten. Kortet är giltigt så länge du vill vara medlem, vi skickar inte ut ett nytt varje år. Medlemskapet löper alltså automatiskt tills du som medlem väljer att maila till oss och aktivt avsluta det.

Kontakt Rockklubben

Har du frågor om Rockklubben? Skriv gärna ett mail till oss på:
pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-08-28 14:39