Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rockklubben

Kollage av tecknad bild på en rock, ett barn som tittar i ett mikroskop och ett foto på en prickig rocka

Tycker du det är roligt med djur och natur? Gå med i Rockklubben. Det är en klubb för barn och unga från 6 år. Allt är gratis. Nu finns Rockklubbens program för våren 2023 ute.

Vad gör Rockklubben?

Som medlem i Rockklubben får du möjlighet att gå på specialvisningar, se spännande föremål som inte vanliga besökare får se, pyssla, träffa experter och mycket mer! Vi publicerar våra aktiviteter på den här sidan och skickar ut vårt program till medlemmarna vid varje terminsstart.

Program för våren 2023 

I år har museet funnits 100 år i Slottsskogen. Det ska vi fira tillsammans! Temat för våren 2023 är: Jubileum! 100 år i Slottsskogen.

Torsdag 23 februari klockan 17.00 - 18.00 FULLBOKAD!
Hur går det till att montera ett djur?

Under den här träffen får du svar på den frågan. Museets konservator Christel jobbar med att stoppa upp, eller montera, djur till museets utställningar och samlingar. Christel visar och berättar hur hon monterar en ekorre och svarar på frågor om sitt spännande jobb. Du får undersöka de material som används, titta på ögon gjorda av glas och känna på pälsar.

Samling: I museets entré
Anmälan: FULLBOKAD! pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se senast den 20 februari. Begränsat antal platser 
Kostnad: Gratis

Torsdag 30 mars klockan 18.00 - 19.00
Skapa din egen jubileumstavla

Fira 100-årsjubileet genom att skapa en egen tavla. Med hjälp av ull i regnbågens färger får du nåltova en egen tavla. Våra duktiga slöjdare visar hur det går till och tillsammans skapar vi tavlor inspirerade av djuren på museet. När tavlan är klar fäster vi den i en ram och självklart får du ta med dig tavlan hem som ett minne av museets 100-årsfirande!

Samling: Garderoben på GNM
Ingen anmälan
Kostnad: Gratis

Söndag 11 juni klockan 11.00 - 13.00
Rockklubbens jubileumskalas

Vi avslutar terminen med ett jubileumskalas för att fira museets 100 år i Slottsskogen. Vi hittar på skojiga aktiviteter, upptäcker naturen och äter enkel lunch tillsammans. Museet bjuder på mat och dryck, så meddela om du önskar specialkost.

Samling: Någonstans i Slottsskogen. Se www.gnm.se/rockklubben och e-post till de anmälda.
Anmälan: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se senast den 4 juni. Begränsat antal platser
Kostnad: Gratis

Vill du bli medlem?

Det är enkelt! Fyll i anmälningsformuläret via denna länk. Ni kan också ladda ner och fylla i anmälningsblanketten här och skicka den till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Om du har frågor om Rockklubben kan du mejla dem till samma adress.

Så skapades Rockklubbens monter

Hösten 2022 skapade några av Rockklubbens medlemmar en alldeles egen monter som nu står i en av utställningarna. Så här gick det till. /Läs mer >

Medlemmar berättar

Hur är det att vara med i museets barnklubb, Rockklubben? Hör vad några av medlemmarna själva säger. /Läs mer >

Senast uppdaterad: 2023-02-17 09:51