Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rockklubben

Kollage av tecknad bild på en rock, ett barn som tittar i ett mikroskop och ett foto på en prickig rocka

Rockklubben är klubben för barn och unga från 6 år som tycker det är roligt med djur och natur. Hösten 2021 gör vi en fotoutställning tillsammans!

Rockklubbens program hösten 2021

Tema: Fotoutställning på museet
Vi gör en fotoutställning tillsammans! Den ställs ut på museet under jullovet och en bit in i nästa år.

Alla Rockklubbare får ställa ut tre bilder (om vi blir väldigt många blir det färre). En från varje träff under hösten. Två av museets experter kommer att besöka oss. De använder kameran i jobbet och kommer lära oss ta bra bilder. Vi kommer att använda mobiltelefonens kamera och hoppas att ni kan låna någon om ni inte har en egen. Vi har några att låna ut när det behövs. På varje träff mailar ni er bild till oss så gör vi pedagoger utställningen efter sista träffen. Har du inte möjlighet att vara med på träffarna går det bra att skicka in bilder ändå. 

Fotografering utomhus
Söndagen den 12 september kl. 10.00

Hur gör man för att ta en bra bild? Ska ljuset komma från något visst håll och måste motivet alltid vara i mitten? Idag kommer museets kommunikatör och fotograf Charlotte Oskarsson och visar hur hon arbetar och ger oss sina bästa tips. Vi är utomhus och fotograferar både landskap och mindre saker vi hittar omkring oss. Idag tar vi första bilen till utställningen.

Samling: På kullen utanför museet
Tid: Cirka 1,5 timmar
Ingen anmälan!
Kostnadsfritt.

Ladda ner fototipsen från detta tillfälle >> 

Vetenskaplig fotografering - inomhus
Torsdagen den 21 oktober kl. 17.00

Idag fokuserar vi på detaljer! Vad behöver en biolog och forskare tänka på när till exempel en fisk eller en trollslända ska fotograferas? Eva Andreasson, expert på liv i sötvatten, kommer till oss och visar hur hon arbetar. Hon har med sig material från museets magasin och hjälper oss fotografera vetenskapligt. Andra bilden till utställningen.

Samling: I museets reception.
Tid: Cirka en timme
Ingen anmälan!
Kostnadsfritt.

Konstiga djur - inomhus
Onsdagen den 1 december kl. 16.00

Nu blir det en tur i museet med oss pedagoger. Vi ska upptäcka några lite udda och kanske konstiga egenskaper i djurvärlden. Sedan får ni ta en bild på ett djur i museet, gärna ur en annorlunda vinkel. Gör din knasigaste, roligaste eller kanske mest förvånande bild! Det blir den tredje och sista bilden till utställningen.

Samling: I museets reception
Tid: Cirka 1 timme
Ingen anmälan!
Kostnadsfritt

Vad gör Rockklubben?

Som medlem i Rockklubben får du möjlighet att gå på specialvisningar, se spännande föremål som ingen annan besökare får se, pyssla, träffa experter och mycket mer! Vi skickar ut en inbjudan till klubbaktiviteter via din epostadress. 

Hur blir jag medlem?

Det är gratis att vara medlem i Rockklubben och du kan bli medlem direkt! Anmäl dig genom att fylla i dokumentet nedan och maila det till oss på: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Du kan även få en anmälningsblankett i museets reception.

Länk till anmälningsformulär för Rockklubben (Word-fil)

Vi skickar hem ditt medlemskort med posten. Kortet är giltigt så länge du vill vara medlem, vi skickar inte ut ett nytt varje år. Medlemskapet löper alltså automatiskt tills du som medlem väljer att maila till oss och aktivt avsluta det.

Kontakt Rockklubben

Har du frågor om Rockklubben? Skriv gärna ett mail till oss på:
pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2021-09-14 11:47