Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rockklubben

Kollage av tecknad bild på en rock, ett barn som tittar i ett mikroskop och ett foto på en prickig rocka

Rockklubben är klubben för barn och unga från 6 år som tycker det är roligt med djur och natur. Nu finns Rockklubbens aktiviteter för våren 2020 ute. Temat är Djur som bygger.

Att bygga en utställning

Torsdagen den 6 februari kl. 16.00
Vi kommer att bygga om våra utställningar här på museet. Först ut är valsalen. För att våra nya utställningar ska bli riktigt bra har vi anlitat en expert, Monika. När Monika ska planera en ny utställning bygger hon ofta modeller för att lättare kunna se hur det färdiga resultatet ska bli. Drömmer du om att bli arkitekt eller gillar du att bygga och pyssla? Välkommen till Rockklubbens modellbyggverkstad och bygg tillsammans med Monika.

Samling: I museets reception
Tid: Cirka en timme
Anmälan: Begränsat antal platser
Anmäl dig till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se
Kostnadsfritt

Drömkåken – en visning i museet

Onsdagen den 25 mars kl. 16.00
Hur ser ditt drömboende ut? Hade du varit en spottstrit hade du helst av allt velat bo i ditt eget bajs. Ja det är sant! Under den här visningen tittar vi även till myrornas stackar och vävarfåglarnas bon. Störst bo av alla djur har bävern. För att bygga sitt bo använder bävern sina framtänder, de slutar aldrig växa. Vill du känna på en bävertand eller se en spottstrit? Välkommen på den här Rockklubbsaktiviteten!

Samling: I museets reception
Tid: Cirka 45 minuter.
Anmälan: Ingen anmälan
Kostnadsfritt

Rovfåglar och deras bon

Lördagen den 25 april kl. 10.00
Idag ska vi fläta en plattform som många rovfåglar gärna bygger sitt bo på. Antingen tar du hem plattformen och sätter upp i ett träd där du bor, eller så behåller vi boet och sätter sedan upp det i Slottsskogen. Du kommer att få reda på var det sitter någonstans. Du får också titta i en stereolupp för att undersöka fågelägg och fjädrar på nära håll. Hur ser fjädrar från en berguv ut i förstoring?

Samling: Insläpp vid museets entré kl. 9.45
Tid: Cirka en timme
Anmälan: Begränsat antal platser
Anmäl dig till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se
Kostnadsfritt

Vad gör Rockklubben?

Som medlem i Rockklubben får du möjlighet att gå på specialvisningar, se spännande föremål som ingen annan besökare får se, pyssla, träffa experter och mycket mer! Vi skickar ut en inbjudan till klubbaktiviteter via din epostadress. 

Hur blir jag medlem?

Det är gratis att vara medlem i Rockklubben och du kan bli medlem direkt!
Anmäl dig i museets reception eller maila oss på: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Vi skickar hem ditt medlemskort med posten. Kortet är giltigt så länge du vill vara medlem, vi skickar inte ut ett nytt varje år. Medlemskapet löper alltså automatiskt tills du som medlem väljer att maila till oss och aktivt avsluta det.

Kontakt Rockklubben

Har du frågor om Rockklubben? Skriv gärna ett mail till oss på:
pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-01-24 14:46