Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Museibutiken

Bild på boken Djur som uppfinnare

Missa inte ett besök i butiken när du är på museet. Vi erbjuder en mångfald av produkter kopplat till djur och natur.

Sportlov i museibutiken

Visste du exempelvis att studier av knölvalens fenor har hjälpt oss att utforma bättre och effektivare vindkraftverk? Kungsfiskarens näbb har inspirerat oss till att bygga tystare höghastighetståg och forskare studerar bläckfiskar för att kunna designa material med kamouflageegenskaper. På sportlovstemat Biomimik har vi i butiken plockat fram djur som inspirerat människor att komma på fantastiska uppfinningar och lösa kluriga problem. Vill du veta mer? Mellan 12 februari och 3 mars har vi 20 procent på boken ”Djur som uppfinnare”. Ps. Missa inte att vi låter vår rea vara kvar hela vecka 7. 

Museibutikens sortiment

Letar du efter roliga, användbara och lite unika presenter? Vi erbjuder bland annat pedagogiska leksaker, fina vykort och affischer, spännande böcker, naturtrogna mjukisdjur, kluriga spel och utmaningar för miniforskaren. Vi slår gärna in din present medan du fikar eller tar en tur i museet. 

Museibutiken drivs av museet och det du handlar för går direkt till museets verksamhet.

Museibutiken är kontantfri från 16 januari 2024.

Produkter som gör skillnad för miljön och människor

Vi vill gärna att produkterna vi säljer ska ha producerats med hänsyn till natur och människa. Därför arbetar vi med hitta bra levarantörer som har tänkt hållbart antingen vid tillverkning eller som ger tillbaka något till världen. Till exempel kan våra leverantörer vara anslutna till projekt i vilka man planterar ett nytt träd för varje såld produkt, de kan stödja miljöorganisationer som WWF eller barnrättsorganisationer som Plan International.

Senast uppdaterad: 2024-02-13 10:53