Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tillgänglighet

Vi finns i Tillgänglighetsdatabasen.

Husets logistik

Göteborgs naturhistoriska museum har tre plan öppna för besökare. Kartan finns att hämta i museets reception. Där finns även museets värdar som kan visa vägen i museet. Hela museet nås med hiss. Hissen upp till översta plan är 1 m bred och 1,15 m djup. Större hissar finns tillgängliga mellan entréplan (plan 2) och plan 3, samt mellan plan 3 och plan 4. 

På entréplan (plan 2) finns reception, kafé och matsäcksrum, museibutik, samt undervisningsrummet Klasslabbet. På plan 3 finns föreläsningssal, tillfälliga utställningar, Sinneshörnan, Utsiktsrummet och ingången till gamla delen och de permanenta utställningarna: Evertebratgången, Fiskkorridoren och Valsalen. På plan 4 finns de permanenta utställningarna med Däggdjurssalen, Fågelgångarna och Dioramorna. Toaletter finns i på entréplan och plan 3. Toalett med skötbord för barn och tillgänglighetsanpassad toalett finns endast på entréplan. Klädhängare  finns på entréplan.

Lokaler

Alla utställningar kan nås med hiss. I entrén finns en tillgänglighetsanpassad toalett samt en rullstol till utlåning. Det finns blindskrift utanför alla toaletter och i hissarna. Föreläsningssalen på plan 2 har hörslinga. Övriga lokaler saknar hörslinga och är heller inte akustikanpassade. De sista timmarna på dagarna är oftast lugnast.

Matsäcksrum

Det är ej tillåtet att ta med sig mat eller dryck in till utställningarna. Matsäcksrummet med 32 platser är öppet för allmänhet samt skolklasser, men vi kan inte garantera plats. 

Allergier

Besökare med allergier möter inga allergiframkallande växter hos oss, men när vi bygger i lokalerna kan starka dofter liksom damm förekomma. Sällskapsdjur får inte följa med in på museet, men ledarhundar och assistanshundar är välkomna. Fråga i receptionen om några hundar finns i museet när du kommer. I vår restaurang kan du beställa mat som är fri från laktos, gluten och mjölk. Nötter kan förekomma i caféets sortiment. 

Hundar

Ledarhundar och assistanshundar är välkomna till oss. Meddela gärna i receptionen att hund kommer att finnas i lokalen.

Parkering

För dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns parkeringsplats precis intill museets entré. För andra finns närmaste parkering nedanför museet på Vegagatan.

Färdtjänst

Färdtjänsts bilar kan köra hela vägen uppför backen till museets entré.

I receptionen

I receptionen hittar du plankarta över huset på svenska, engelska och tyska. Där kan du även låna en pekkarta.

Tillgång till Wi-fi

I museet har du tillgång till det trådlösa nätverket ”VGR Publikt” som inte kräver något inlogg med användaruppgifter. 

Visningar anpassade för olika funktionsvariationer

Museet erbjuder visningar för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Håll utkik i kalendariet.

Frågor om tillgänglighet

Har du frågor som om tillgängligheten i museet kan du också kontakta tillgänglighetsombud Eva Andréasson, eva.k.andreasson@vgregion.se

Webbplatsen

Webbplatsen är byggd med följsam design, en form av mobilanpassning som gör att webbplatsen anpassar sig till storleken på besökarens skärm.

Uppladdade filer:

Blisskarta (kommer senare)
Plankarta 360-film/bilder (kommer senare)

Senast uppdaterad: 2023-11-21 13:46