Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Museets digitala innehåll

Välkommen att botanisera bland vårt digitala innehåll, i form av både artiklar, filmer och radioinslag. Vi uppdaterar kontinuerligt med mer material!

Film om människans evolution

I filmen ger Kennet Lundin glimtar ur innehållet i utställningen om människans evolution, som tog sin början i Afrika för tio miljoner år sedan

Film om det nya barnspåret

I våra uppdaterade utställningar finns massor av intressant fakta - även för de yngsta besökarna. Se filmen om det nya barnspåret här!

Entrén till museet

Museet virtuellt

Besök museet virtuellt genom att trycka på länken. Där kan du vandra runt i museet och se alla våra utställningar. Helt i din egen takt och utan att behöva trängas med andra. Vi kommer så sakteliga fylla virtuella museet med mer innehåll. Alltid här och alltid öppet

UR-Plays logotyp

Museet i podcasts, radio och tv

Vi pratar gärna om djur och natur i etern. Här hittar ni ett urval av radioprogram, podcast-avsnitt och livesända intervjuer, samtal och föredrag som våra biologer medverkat i.

Filmade föredrag

Fladdermöss, klimatångest, genteknik - här hittar du föredrag som har ingått i museets publika program och som vi har fått tillstånd av föredragshållaren att filma. Bland föredragshållarna finns bland annat årsaktuella författare som Johan Eklöf och Torill Kornfeldt.

Bild på montage av orre

Sök gamla bilder i Digitalt museum

På Digitalt museum finns över 16 000 inscannade bilder från museet. I det digitala arkivet hittar du bland annat bilder på gamla preparat och montage, undervisningsmaterial, expeditioner med mera.

Senast uppdaterad: 2023-01-12 10:54