Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rockklubbens monter – häng med på resan

Hösten 2022 skapar Rockklubben en alldeles egen monter. Den ska stå i museets nya fiskutställning som invigs 3 december. Här kan du läsa om allt som hänt fram till avtäckningen.

Rockklubbens lite äldre medlemmar, från 9 år och uppåt, började med att träffas för att samla idéer och inspiration i höstas. En spännande sak var att kika på några av alla saker som museet har i sina samlingar.

Sedan dess har medlemmarna snackat, ritat och skissat. Alla fick komma med idéer och sen var det en omröstning som avgjorde vad klubben skulle jobba med.

Personalen på museet fick en jättelång lista på prylar som behövs för att planerna ska kunna bli verklighet. De fick leta överallt på museet; i magasin, förråd och de var till och med ute i naturen och hämtade material.

I slutet av oktober var det bara att börja bygga! Barnen i Rockklubben bestämmer hur det ska vara. De vuxna hjälper till när det behövs och har med spänning följt resan från spontana idéer via skisser till en modell.

Den 3 december får alla äntligen se det färdiga resultatet. Då inviger Rockklubben museets nya utställning och visar sin monter. Medlemmar i klubben, kompisar, familj och alla andra som vill vara med är inbjudna.

Till firandet kommer också politiker och andra vuxna som behöver lyssna på vad de unga i Rockklubben vill berätta.

Läs mer om invigningen här. Du kommer väl?

Senast uppdaterad: 2022-11-03 13:39