Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sök i fotosamlingen

I museets samling av fotografier finns mer än 25 000 bilder. Fotomaterialet är från expeditioner, forskningsresor och arbetet på museet genom tiderna. Glasplåtar, diabilder, skioptiokonbilder, positiv, negativ – här finns mängder av spännande historier att upptäcka.

Digitalt Museum

Digitalt Museum gör svenska och norska museers samlingar tillgängliga för alla intresserade, oberoende av tid och plats. Målet är att samlingarna lättare ska kunna användas för studier, undervisning och bildsökning. Klicka här för att komma till vår fotosamling på Digitalt Museum.

Europeana

I Europeana kan du söka i museers samlingar, arkiv och bibliotek från hela Europa. Upptäck fotografier, målningar, böcker, tv-klipp, kartor och föremål som du tidigare kanske inte visste ens fanns. En fantastisk kunskapsbank. Klicka här för att komma till Europeana.

Kontakt fotosamlingen

Åsa Holmberg
Tfn: 010-441 42 50 Mobil: 0737-58 89 25

Senast uppdaterad: 2023-01-23 13:41