Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Uppdatering av utställningar

Under 2022 uppdaterar vi våra utställningar om fiskar och människan. Här kommer evolution och biologisk mångfald lyftas fram mer. Vi bygger även en helt ny liten utställning med fokus på djur och natur runt Nord- och Sydpolen. Invigning blir det den 3 december i år! På den här sidan samlar vi senaste nytt om bygget samt intressant ämnesinnehåll.

Träffa alla dina släktingar! 

I vår serie Veckans släkting presenterar vi i kronologisk ordning några av alla de otroliga organismer du är släkt med. Kanske kan du finna en likhet med dig själv hos spetsekorren, stromatoliten eller paradoxmasken? 
TA MIG TILL VECKANS SLÄKTING >>

Fisk, fakta och fukt! 

För ett par år sedan renoverade vi museets exteriör, bland annat på grund av omfattande fuktskador i Fiskgången. Fiskarna njöt möjligtvis av doften av H2O, men någon måtta får det vara. Nu får även interiören ett lyft genom nytt innehåll och renoverade montrar.  
TA MIG TILL FISKAR OCH REPTILER >>

Besök både Arktis och Antarktis på samma gång! 

I vår helt nya utställning får du träffa de marina pälsklädda däggdjuren, som tidigare hade sin hemvist inne i valsalen. Mer information kommer under året!

 

 

Senast uppdaterad: 2022-12-02 08:18