Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Miljöarbetet på Göteborgs naturhistoriska museum

Blommor mot grönt gräs

Göteborgs naturhistoriska museum följer det miljöprogram som Västra Götalandsregionen har tagit fram. Det innebär att vi ska sträva mot en låg klimatpåverkan, giftfri miljö, hållbar resursanvändning och biologisk mångfald.

Västra Götalandsregionen har satt ett tydligt samband mellan hälsa, miljö och ekonomi och detta påverkar hur man ser på de målområden som anses viktiga. Av de sju målområden som finns omfattas vi på museet av fem:

  • transport
  • energi
  • produkter och avfall
  • kemikalier
  • livsmedel

Vi arbetar för att minska och ersätta farliga kemikalier mot miljövänliga produkter. Vi köper in ekologisk mat, återvinner och sorterar avfall och så arbetar vi med att byta ut vår belysning. Detta är några exempel på vad vi på Göteborgs naturhistoriska museum gör för att minska vår miljöpåverkan.

Vi arbetar också med att erbjuda våra besökare djupare kunskap kring miljö och biologisk mångfald för att kunna göra val kring sitt egen miljöpåverkan. 

Senast uppdaterad: 2023-01-23 13:56