Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Så fungerar det att hyra lokal

grävling, vessla och höna i konferenssal

På Göteborgs naturhistoriska museum finns lokaler att hyra för upp till 100 personer. Vi har tre olika lokaler att erbjuda som passar för såväl mindre som större möten, föreläsningar, kurser och workshops. Fika och måltider kan beställas från museicaféet Malmska Valen. Museet är öppet för mötesgäster måndag till fredag 08:30-16:30, torsdag 08:30-19.30 samt lördag och söndag 10:00-16:30. Övrig tid efter överenskommelse med bokningsansvarig.

LOKALHYRA

I lokalhyran ingår tillgång till lokalens tekniska utrustning såsom projektor, projektorduk, mikrofon o. dyl. (ej dator). I lokalhyran ingår också möblering före mötet samt iordningställande av lokalen efter mötet.

För möte som påbörjas och/eller avslutas utanför museets ordinarie öppettider tillkommer kostnad för vaktmästare som öppnar och/eller låser museet. Vaktmästare bokas per timme (minimum 3 timmar).  

Beroende på mötets art, antal deltagare samt dag och tidpunkt för mötet kan det finnas behov av en mötesvärd som finns till hands för deltagarna medan mötet pågår samt vid eventuell utrymning av museet. Mötesvärd bokas per timme (minimum 3 timmar).

Vaktmästare eller mötesvärd kan vid behov hjälpa till med exempelvis anslutning av medhavd dator till lokalens AV-utrustning. Mer avancerad hjälp med teknik erbjuds inte av museet.

SKYLTNING I SAMBAND MED MÖTE

Skyltning i form av roll-ups, vepor, affischer, gatupratare och liknande får endast ställas fram i hyrd lokal, i samråd med bokningsansvarig.

FÖRVARING AV YTTERKLÄDER OCH VÄRDESAKER

På museet finns två obevakade kapprum. Det finns även förvaringsskåp med plats för värdesaker, väskor och ytterkläder. I museets föreläsningssal och bibliotekslokal finns dessutom klädställning för ytterkläder. Museet ansvarar inte för förkomna eller stulna persedlar och värdesaker.

ANSVAR FÖR EGENDOM

Museet ansvarar inte för egendom som förvaras i möteslokalerna.

TILLGÄNGLIGHET

Alla lokaler kan nås med hiss. I entréhallen finns en tillgänglighetsanpassad toalett samt en rullstol för utlåning. Föreläsningssalen är utrustad med hörslinga.
Klicka här för att komma till tillgänglighetsdatabasen.

PARKERING

Närmsta parkering ligger bakom och nedanför museet, på Vegagatan. För personer med parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns en parkeringsplats precis utanför museets entré.

VAKTMÄSTARE/MÖTESVÄRD

Vardagar: 07:00-18:00, 650 kr/timme, 18:00-24:00, 1 000 kr/timme
Helger: 07:00-11:00, 1 750 kr/timme, 11:00-17:00, 1 250 kr/timme, 17:00-24:00, 1 750 kr/timme

MUSEETS UTSTÄLLNINGAR

Mötesgäster är välkomna att gå runt i museets utställningar under ordinarie öppettider. Observera att avdelningen med fiskar och reptiler är avstängd för renovering fram till 30 november 2022.

GUIDADE VISNINGAR

Passa på att kombinera mötet med en visning av utställningarna där guiden berättar om museets historia och några av de spännande djuren i våra utställningar. Visningar bokas i mån av tillgänglig guide.

45 minuter (cirka), max 30 personer per grupp
Vardagar: 950 kr (momsfritt)
Helger: 1 800 kr (momsfritt)

Där inget annat anges är priserna exklusive moms.

BETALNING

Betalning sker i efterhand mot faktura. Betalningsvillkor 30 dagar netto.

AVBOKNINGSREGLER

Kostnadsfri avbokning kan göras senast 14 dagar före mötestillfället. Vid senare avbokning faktureras 50 % av hela det offererade beloppet. Vid senare avbokning än 7 dagar faktureras 100 %.

BOKNING

På grund av restriktioner till följd av Covid-19 har museet inte någon lokaluthyrning förrän 15 september 2021.

Kontakt: Catharina Kisch
Mail: catharina.kisch@vgregion.se
Telefon: 073-071 89 76

MAT

Fika, lunch och middag beställs separat av kunden från Café Malmska Valen och serveras i caféet eller i museets matsäcksrum. Vid bokning av biblioteket kan mat levereras till lokalen då sällskapet är fler än 20 personer.

Kontakt, Café Malmska Valen

Maria Karlsten: 0707-47 78 88, maria@utsoktmat.se
Caroline Karlsten: 0707-47 78 87, caroline@utsoktmat.se

För exempel på menyer och priser, KLICKA HÄR.

ALKOHOLREGLER

Ingen alkoholförtäring tillåts i museets lokaler, ej heller på museets innergård.

 

Senast uppdaterad: 2021-07-02 13:17