Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lån av vetenskapligt material

Preparat och föremål ur våra vetenskapliga samlingar kan utlånas till vetenskapliga institutioner för att användas i forskning. Här hittar du som forskare mer information om hur du går till väga.

Låneförfrågan

Lånetiden är normalt 6 eller 12 månader och beslut om lån bedöms från fall till fall. Typmaterial och känsliga material lånas endast ut i undantagsfall. Bilder kan ofta tillhandahållas.

Olika typer av förstörande provtagning medges endast i undantagsfall och endast efter tillåtelse av respektive ansvarig person på museet.

Ladda hem bestämmelser för lån av forskningsmaterial >

Alla utlån från museets samlingar måste ske i enlighet med nationella och internationella överenskommelser, konventioner, lagar och förordningar såsom CBD (Konventionen om biologisk mångfald) och Nagoyaprotokollet.

Information om Convention on Biological Diversity >

Information om Nagoyaprotokollet >

Blanketter

För lån och prov, vänligen fyll i formulär för låneförfrågan nedan och skicka till ansvarig person för aktuell djurgrupp på museet. Se kontaktuppgifter längst ned på sidan.

Ladda hem blankett för lån av vetenskapligt material >

Ladda hem blankett för vävnadsprover >

Kontakt lån av vetenskapligt material

Kennet Lundin, parasitmaskar och marina evertebrater
Tfn: 010-441 42 45 

Senast uppdaterad: 2022-08-01 12:05