Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Valsalen

Bild på den nyinvidga valsalen

Under 2021 renoverade vi den snart 100 år gamla valsalen. Nya delar om valarnas evolution och biologisk mångfald i havet tillkom i utställningen. Här kan du läsa mer och se invigningen i efterhand.

Museibyggnaden i Slottsskogen invigdes i samband med Världsutställningen 1923. De permanenta utställningarna i den kulturhistoriska byggnaden har under åren gjorts om i omgångar.

Våren 2020 var det dags att inleda en varsam renovering av valsalen.
Projektledare var Monika Frelin från MYT, ett företag som designar och skapar koncept för museiutställningar runtom i världen. Uppdraget i valsalen var att både förvalta det som är unikt och samtidigt förnya och uppdatera utställningarna för att skapa en mer modern och sammanhållen upplevelse.

Utöver fakta om enskilda objekt och modeller ligger fokus på de stora sammanhangen och på att sätta in valar i en global kontext. 
Den Malmska valen med sin unika berättelse utgör själva hjärtat i utställningen.

Senast uppdaterad: 2022-11-09 15:54